„Üljön le, egyes!” - Valami durván félremehetett Kővárinál

2019. május 10. 09:40 2019. máj. 10. 09:40

Kővári János csütörtökön arról beszélt: Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt arrogánsan 2 millió tonnányi mecseki fát vágatott ki 2010 után, amikor a fatüzelésű pécsi hőerőmű megépült. Péterffy szerint ennyi tudásra mindenhol azt mondanák Kővárinak: „Üljön le, egyes!”

Arrogancia, merénylet Pécs ellen, millió tonnás fairtás

Az ÖPE sajtótájékoztatójáról – amelyre a Pécsi STOP nem kapott meghívást – egyebek mellett a pécsi propagandamédia – amelyet rágalmazásért jogerősen elmarasztalt főszerkesztő vezet – számolt be.

A témát részben a Cella Septichora bővítése miatt halálra ítélt fák adták. Kővári János egyebek mellett arról beszélt:

„Érdemes előbb tájékozódni egy ilyen ügyről, semmint lejáratni a várost. Mert ezek az akciók a város egészére vetítenek rossz fényt. Miközben arra törekszünk, hogy elfogadtassuk, hogy Pécs Zöld Főváros legyen, az ilyen negatív hírek és felnagyított problémák ezt visszavethetik...”

Valamint azt mondta:

„Amikor a fatüzelésű üzemet kiépítették 2010-ben, parlamenti képviselőként Lázár János segítségét is kértem, hogy tántorítsuk el ettől az ostobaságtól az erőmű akkori vezetőjét, Péterffy Attilát, mivel nem hallgatott a fakivágások ellen éveken át demonstráló civil tüntetések, akciók, fórumok résztvevőire. Elképesztő arroganciával vitte véghez a tevékenységét és roppant furcsának tartom, hogy az ő követői most a szemére vethetik bárkinek, hogy néhány fa esetleg kivágásra kerülhet. Egy olyan polgármesterjelöltet támogatnak, aki merényletet hajtott végre Pécs ellen, kivágatott és elégetett kétmillió tonnányi mecseki fát. … Ezeknek a tarvágásoknak köszönhetőek a pécsi villámárvizek és például az is, hogy Pécs nem tud átszellőzni...”

„Üljön le, egyes!”

Hogy mi mehetett durván félre Kővári mondataiban, nem tudjuk, mindenesetre Péterffy Attila így reagált rá sajtóközleményében:

„Régóta tudtuk Kővári Jánosról, a volt fideszes politikusról, hogy nem civil és nem független, bár ezt mondja. A csütörtöki megnyilvánulása óta már az is egyértelmű, hogy tökéletesen tájékozatlan a pécsi fűtőerőművet, a város távhő-ellátását illetően, bár ennek ellenkezőjét igyekezett elhitetni. A civilséggel és az energiaügyekben hangoztatott jártassággal el is fogytak az őt a Fidesztől látszólag megkülönböztető jegyek. Ahogy a Fidesz tízéves pécsi uralkodásán, úgy Kővári Jánoson is éppen ideje továbblépni és olyan szakemberek kezébe adni Pécs vezetését, akik valóban tudják, miről beszélnek. A részleteket hamarosan elmondom, egyelőre legyen elég annyi: ha Kővári János csütörtökön Pécs távhő-ellátásából vizsgázik, arra a leggyengébb iskolában is azt mondják: „Üljön le, egyes!”

Forrás: pecsistop.hu