Valami elindult a Magasház helyén

2019. augusztus 24. 09:15 2019. aug. 24. 09:15

Pénteken elég nagy sürgés volt a Magasház helyén található placcon, munkások kerítésoszlopokat helyeztek le a terület szélén, egy munkagép pedig lelkesen törte fel az aszfaltot. Csak nem a 2016-ban beígért játszótér és egyéb fejlesztések értek révbe?

Augusztus 23-án, pénteken a forróság ellenére is nagy sürgés-forgás volt az egykori Magasház helyén található füves placcnál. 

A terület szélén munkások állítottak kerítésoszlopokat, egy munkagéppel pedig a Megyeri tér déli része felé tartó járdát törték fel. 

Megy a tüsténkedés - Fotó: Pécsi STOP
Marják az aszfaltot - Fotó: Pécsi STOP

 

Mint ismert, a Magasház helyére még 2016-ban álmodott egy parkot ide Csizi Péter akkor még fideszes országgyűlési képviselő és Fazekas Orsolya fideszes önkormányzati képviselő. A parkban kávézó, játszótér és egy Magasház-emlékmű lenne kialakítva - de emellett a környező utcaburkolatot és parkolókat is ráncba szednék, és az elektromos autók számára töltőállomást alakítanának ki. Az eredeti, 2016 novemberi bejelentés szerint ezeknek 2018 tavaszára kellett volna elkészülniük, ám a területen azóta sincs semmi a füvön kívül.

A tervet 120 millió forintból akarta tető alá hozni az önkormányzat, ám nemrég kiderült, hogy a legalacsonyabb árajánlat is 40 millió foirnttal több volt a rendelkezésre álló összegnél. Az önkormányzat beadta igényét a plusztámogatás elnyerésére, és úgy döntött, hogy amíg ez a pluszpénz nem érkezik be, addig az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújítására szolgáló összegből csoportosítanak át.

Hogy ez a fejlesztés ért révbe, azt egyelőre nem tudni, a Pécsi STOP ezért megkereste az önkormányzatot. Amint válaszolnak, újra jelentkezünk.

Forrás: Pécsi STOP