Visszalépett egy jelölt Komlón, izgulhat az ellenzék a hétvégi újravoksoláson

2019. november 5. 10:00 2019. nov. 5. 10:00

A Facebookon jelentette be visszalépését a korábban fideszes, idén függetlenként indult Hegedüs Norbert, egyúttal az ellenzék polgármester-jelöltje, Ferenczy Tamás mellett korteskedik. Ennek tükrében igen szoros lehet a most vasárnapi ismételt voksolás a 13-as szavazókörben.

Mint ismert, a bányászvárosban az 5. számú egyéni választókerület 13. szavazókörében futnak neki újra a polgármester- és a képviselő-választásnak az ellenzék beadványa nyomán, mivel a szavazókörben több furcsaság is történt a választás napján. A 7300.hu szerint 10-12 "segítő" mintegy 100 embert terelt a helyszínre és még a szavazófülkébe is bementek a szavazópolgárok után. Az Átlátszó arról írt, hogy olyan élelmiszercsomagokat is bevontak a kampányba, amelyeket amúgy egy politikamentes szervezet juttatott el a rászorulóknak.

"Meggyőződésem, hogy a fejlődést sokféle módon segíthetjük, és mindenki megtalálhatja abban a helyét és a szerepét. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a mai nappal visszalépek a képviselő-jelöltségtől, hogy Komló város minden lakóját, a megyénk és az országunk fejlődését egyaránt más irányból, és más módon segíthessem. Továbbá arra kérek minden kenderföldi választópolgárt, hogy a november 10-i megismételt választáson támogassa a Komló Összeköt Egyesület polgármesterjelöltjét, Ferenczy Tamást."

- írta posztjában Hegedüs, ahol a visszalépése okaira nem tért ki.

A 7300.hu mostani cikke szerint Hegedüs visszalépésével még szorosabb verseny jöhet most vasárnap. Október 13-án a Fidesz jelöltje, Orsós Ferenc 408, Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt) 317,  Hegedüs Norbert (Független) 106 szavazatot kapott. Miután törölték a 13-as szavazókör eredményeit, Orsósnak 126, Hidegkuti Szabolcsnak 187 szavazata maradt. A lap szerint ha a visszalépett Hegedüs minden támogatója átszavazna az ellenzék jelöltjére, Orsós kicsit kevesebb, Hidegkuti pedig több szavazatot kapna, akkor elképzelhető, hogy a Komló Összeköt Egyesület behúzná ezt a körzetet is.

 

Forrás: 7300.hu