Visszamenőleg megjelenik a béremelés első lépcsője a pécsi buszsofőrök fizetésénél

2020. február 6. 16:07 2020. feb. 6. 16:07

Lapunk megkereste Ruzsa Csaba pécsi alpolgármestert a pécsi önkormányzat szerdán a Tüke Busz Zrt-nél zajló bértárgyalásokról kiadott közleménye kapcsán. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a bértárgyalások első részeredménye, a garantált bérminimum, azaz a 8 százalékos emelés mikor jelenhet meg a dolgozók fizetésében.

Pécs alpolgármestere kérdésünkre elmondta: ahogyan azt az önkormányzat ígérte, visszamenőleg, január elsejétől a pécsi busztársaságnál tervezett béremelés első lépcsője már megjelenik a bérekben.

Ennek értelmében a pécsi városvezetés felkérte a Tüke Busz Zrt. menedzsmentjét, hogy gondoskodjon a garantált bérminimum megjelenítéséről a bérekben. 

A városvezetés továbbá kezdeményezte azt is, hogy a cég vezetése folytassa a bértárgyalásokat, az érdekképviseleti szervekkel együtt keressenek olyan megoldásokat, amelyet a város költségvetésére tekintettel a középtávú, mindenki számára megnyugtató, a cég dolgozóinak megbecsülését tükröző középtávú bérmegállapodást szolgálják.

Az önkormányzat korábban már kijelentette, hogy a buszsofőrök jövőképének biztosítását elsősorban egy középtávú, hároméves bérmegállapodásban látják a megoldást, amelyet nem csak a Tüke Busznál, de a többi pécsi közműcégnél is célul tűztek ki. 

Forrás: Pécsi STOP