Parádéztak a PMFC labdarugói a Majos ellen

2024. szeptember 24. 10:32 2024. szept. 24. 10:32

Szezonbeli ötödik bajnoki sikerét aratta a PMFC NB III-as csapata. A pécsi labdarúgó csapat hazai pályán 5-0-ra nyert a Majos ellen. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt a piros-feketék négy góljával. Az első félidőben öröm focit játszottak a vendéglátók, a második félidőben nem írhatjuk ezeket a szavakat.

A PMFC-Majos NB III-as labdarugó mérkőzés a dél-nyugati csoportban gyászszünettel kezdődött. A napokban hunyt el a 80 éves Juhász István, az FTC olimpiai bajnoka. Elhunyt a 88 éves Nagy Béla játékvezető is, aki évtizedeken keresztül sípmesterként tevékenykedett. A 8. fordulóban a Majosi SE-t fogadta a PMFC Stadionban. Aczél Zoltán vezetőedző a múlt hétvégén Szentlőrinc ellen büntetőpárbajban elvesztett kupameccshez képest több helyen változtatott a kezdőn. Ezúttal a Helesfay – Preklet, Ikonomou, Füredi, Bor – Bachesz, Rabatin – Tóth, Fejős, Ócsai – Daru összeállításban küldte pályára Aczél a piros-feketéket a tolnai zöld-fehérek ellen.

A 6. percben Fejős lágyan, balról beívelt szögletét követően tovább csúsztatták a labdát, ami a hosszún üresen találta meg Prekeletet, a védő senkitől sem zavartatva a majosi háló bal alsójába fejelte a labdát. 1-0.

A 12. percben Helesfaynak kellett elhárítania a vendégek veszélyes próbálkozását, Lőrinc 20-ról a léc alá akart bombázni, de rutinos pécsi hálóőr résen volt és szögletre tolta a labdát.

A 23. percben tovább növelte előnyét a Pécs. Ezúttal is Fejős végezte el a bal oldali sarokrúgást, a labdát a rövidnél Preklet csúsztatta meg, amit Budzsáklia ugyan még hárítani tudott, de a kipattanó Tóth elé került, aki pedig közelről besodorta a játékszert a vendég együttes kapujába, 2-0.

A 24. percben Vető-Daru összefejelt. Mindkét játékos fejkötéssel folytatta a mérkőzést.

A 28. percben Fejős futott fel a jobb oldalon, a tizenhatos vonalánál elkezdett befelé cselezni, passza egy védő mellett elment, így pont Daru elé gurult a labda, csatár első PMFC-gólját jegyezve 10-ről a bal alsóba lőtt, 3-0.

A 45. percben Daru tört be a tizenhatoson belülre, felnézett, majd visszagurította a labdát, amit a második hullámban érkező Bachesz higgadtan a bal alsóba lőtt, 4-0. Tizenkilenc esztendős, sajátnevelésű középpályásunk a múlt hétvégi Szentlőrinc elleni kupameccs után ezúttal már a bajnokságban is megrúgta első gólját.

A 88. percben a csereként érkezett, Vas indított a vendégek térfelén, jobb oldalon. Hegedüshöz került a labda, majd Szalánszkihoz, aki beállította az 5-0-ás végeredményt, míg ezzel együtt is az NB III-as labdarúgócsapat magabiztosan szerezte meg szezonbeli ötödik bajnoki győzelmét.

NB III Dél-Nyugati csoport, 8. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács (Ring, Havasi-Németh)
PMFC – Majosi SE 5-0 (4-0)
Gsz.: Preklet (6.), Tóth (23.), Daru (28.), Bachesz (45.), Szalánszki (88.)

 

 

PMFC: Helesfay – Preklet, Ikonomou, Füredi, Bor – Bachesz (Vas, 59.), Rabatin (Zvara, 46.) – Tóth, Fejős (Hegedűs, 70.), Ócsai (Morvai, 46.) – Daru (Szalánszki, 59.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Majosi SE: Budzsáklia – Kovács, Husvéth, Vető (Dávid, 46.), Abért, Stamfel (Takács, 46.) – Hatvani (Szatnkó, 46.), Zsiga – Lőrinc (Horváth, 73.), Balogh (Keresztes, 73.), Szabó Z. Vezetőedző: Varga Balázs.

Mérkőzés után Aczél Zoltán, a PMFC vezetőedzője értékelt:

- Idáig több mérkőzésen bukdácsoltunk. Ezen a mérkőzésen hamar megtörtük a Majost és kontróáltuk a mérkőzést, annak ellenére, hogy egy masszív csapattal játszottunk. A második félidőben egy szint alá kerültünk, ami nem tetszett, de ezt a játékosok is érezték. Mondom akkor amikor a záró percekben egy szép, látványos gólt szereztünk. Szurkolóknak köszönjük, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre.

Egy hét múlva a PMFC a PEAC csapatával játszik. Az egyetemisták hazai pályája megegyezik a PMFC-stadionjával, így ismét a Stadion utcában lehet szurkolni a pécsi kedvenceknek.

 

Szerző: Szabó Ferenc