Csak erős idegzetűeknek: Ember és állat sem jelentett akadályt a férfinak

2023. július 19. 12:45 2023. júl. 19. 12:45

A Pécsi Járási Ügyészség vád alá helyezte azt a férfit, akit garázdasággal és állatkínzással vádolnak. Először édesapját bántalmazta, majd két kölyökmacskájukat nekidobta a falnak. Kizárólag erős idegzetűeknek ajánlott az olvasása!

A Pécs környéki faluban élő férfit 2022. november 16-án kora délután otthon találták édesapjával és kisfiával. Az apja megkérte, hogy tegye le a mobiltelefonját, és inkább foglalkozzon a fiával. Azonban a vádlott nem reagált, ezért az édesapja kivette a telefonját a kezéből, ami ezt követően a földre került és összetört. Ennek hatására a vádlott nagyon ideges lett, szidalmazni kezdte édesapját és kiabált vele. Az apja végül kiment a ház elé, hogy segítséget kérjen. A vádlott az apját az utcára is követte, ahol továbbra is szitkozódott, majd rúgásokkal támadt az idősebb férfira, aki a földre esett. Miután az apja a földön feküdt, a vádlott többször megrúgta őt, sérülést okozva neki, amelynek gyógyulási ideje nyolc napon túl gyógyuló.

A bántalmazás után a rendőrök előállították a vádlottat, és ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hoztak ellene, amely kötelezte, hogy 72 órára távol maradjon az édesapjától. Ennek ellenére aznap éjszaka a vádlott visszament a házhoz, betört az édesapja szobájának ajtaján levő üveget, és kérdőre vonta őt, hogy hol van a fia.

Mivel a sértett nem tudott válaszolni, a vádlott ideges lett, és megragadta két kölyökmacskáját, majd azokat erősen a falhoz dobta, ami miatt mindkét cica életét vesztette. Ezt követően a férfi kidobta a holttesteket az utcára.

A bántalmazás miatt a sértett nem terjesztett elő magánindítványt, a könnyű testi sértés
vétsége pedig magánindítványra büntethető. A vádlott cselekménye ezért garázdaság
vétségének és állatkínzás bűntettének minősül, vele szemben az ügyészség vádiratában
felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta – zárul a vádirat.

Forrás: PécsMa

Kiemelt képünk illusztráció!