Annyira nem érdekli a fideszes képviselőket a pécsiek véleménye, hogy már a közmeghallgatásra sem mentek el

2023. május 10. 08:36 2023. máj. 10. 08:36

Kedden tartotta az éves közmeghallgatást a pécsi önkormányzat. Ez az esemény is közgyűlésnek számít, a képviselőknek szavazniuk is kell a napirendi sorról. A közmeghallgatás fontosságát jelzi az is, hogy bármely pécsi elmehet, elmondhatja a véleményét és kérdéseket tehet fel a képivelő-testület összes tagjának. A fideszes képviselőknek mégsem volt fontos, hogy meghallgassák a pécsiek véleményét és válaszoljanak a kérdéseikre, ugyanis egyetlen Fidesz-ÖPE-KDNP-s képviselő sem vett részt a közmeghallgatáson.

Annak idején a fideszes városvezetés teljesen lezüllesztette a közmeghallgatásokat, pedig az egyik legfontosabb demokratikus fórum a helyiek számára, ahol a pécsiek elmondhatják a megválasztott képviselő-testületnek a véleményüket és kérdéseket is feltehetnek.

Péterffy Attiláék változtattak a korábbi fideszes gyakorlaton: fontos témákat dobtak fel, megszavaztatták a pécsiekkel, hogy mi legyen a fő téma, és nem riadtak vissza a megosztó ügyektől sem. Tavaly például a város új parkolási rendelete volt terítéken.

A városvezetés idén is szavazásra bocsátotta a témákat, melyek közül a legtöbb szavazatot a tervezett pécsi e-roller-hálózatra adták le a pécsiek, így ez volt a fő témája a közmeghallgatásnak, majd a napirend megtárgyalása után bármilyen közérdekű ügyben kérdezhettek a megjelentek, melyekre az illetékesek válaszoltak is.

Az nem újdonság, hogy a pécsi Fidesz nem foglalkozik a pécsiek véleményével. Erről elég sok tanubízonyságot tettek a 10 éves városvezetésük idején. Nemrég pedig azon háborgott napokon keresztül a pécsi Fidesz, hogy a városvezetés kikérte a pécsiek véleményét az akkumulátorgyárak ügyében.

Erről ebben a cikkben írtunk részletesen: Azon háborog a pécsi Fidesz, hogy a városvezetés kikéri a pécsiek véleményét az akkumulátorgyárak ügyében

A fideszes képviselők most pedig arra sem vették a fáradságot, hogy elmenjenek a közmeghallgatásra, meghallgassák a pécsiek véleményét és válaszoljanak a feltett kérdésekre. Egészen elképesztő, hogy ilyen szinten nem érdekli őket azok véleménye, akik adóforintjaiból megkapják a tiszteletdíjukat. Visszaemlékezve az elmúlt évekre, mi nem is emlékszünk olyan közmeghallgatásra, ahová az aktuális ellenzék nem ment volna el. Azzal, hogy nem mentek el, nemcsak a városvezetés szimpatizánsaival voltak tiszteletlenek, hanem a saját szavazóikkal is.

Üres padsorok, ahol a fideszes képviselők szoktak ülni

Abból a szempontól nem példa nélküli a fideszes képviselők viselkedése, hogy mi is többször beszámoltunk már arról, hogy az estébe nyúló közgyűlések végén is rendszeresen elfogynak a fideszes képviselők, ha már nem forog a kamera, és nincs szereplési lehetőség.

Az teljesen érthető, ha valamelyik képviselőnek egy-egy alkalommal halaszthatatlan elfoglaltsága van, ami miatt nem tud részt venni egy hivatalos eseményen, de az, hogy a fideszes képviselők ezt rendszeresen eljátsszák, az már nagyon komoly problémákat vet fel. Főleg, hogy ezért kapják a fizetésüket.

Egész egyszerűen felháborító, hogy ezek után is felveszik a tiszteletdíjukat.