Gátlástalanul félrevezették a pécsieket a Mandulás kemping ügyében

2021. április 13. 20:38 2021. ápr. 13. 20:38

Óriási vihart kavart a napokban a Mandulás körül kialakult helyzet, aminek a végére Péterffy Attila tett pontot. Mint arról a Pécsi STOP is beszámolt, Kővári János ÖPE-képviselő a Facebook-oldalán szánalmas ámokfutást indított a Mandulás kemping beépítése ellen, de kiderült, hogy gigantikusan nagy lyukra futott a pécsi városatya, mert szó sincs ilyenről. (Egyébként nem lepődnék meg, ha a petíciót aláírok e-mail címére 2022-ben kormányközeli propagandát küldenének.)

Végül a félrevezetések és a hergelések felett győzött a józan ész és a realitás: Pécs polgármestere egy közleményben tudatta, hogy nem épülhet lakópark a Mandulás kempingben, ráadásul arra kérte a tulajdonost, hogy a jelenlegi romos épületeket bontsa le és tegye rendbe a területét.

A Mandulásban pusztuló kemping tökéletes lenyomata a pécsi Fidesz-éra 10 évének, a körülötte gerjesztett indulatok pedig a mai ellenzék szánalmas vergődésének.

A közlemény után Péterffy Attila bővebben kifejtette a gondolatait a mesterségesen generált botrányról: leírta, hogy elutasítja a tulajdonos kérelmét, amelyben azt indítványozta, hogy módosítsák a pécsi építési szabályzatot úgy, hogy a Mandulás kemping helyén akár lakóparkot is építhessen. (A jelenlegi szabályozás alapján egyébként egy hotelt is felhúzhatna akár, kiszolgálóhelyekkel, medencével stb.)

A pécsi polgármester felhívta a figyelmet, hogy a ”közelmúlt politikusai” milyen gátlástalan módon próbálták meg félrevezetni az embereket politikai haszonszerzés céljából. 

Kapcsolodó: STOP Kővári! - Mandulás-ügyben semmi sem drága?

 Emlékeztetett a 2019-es választási kampánya során tett megszólalásaira, miszerint: azért jelentkezett a pécsiek szolgálatára, hogy megfékezze az ilyen és ehhez hasonló ügyeket. A polgármestert a Mandulás ügyében véghez vitt ámokfutáshoz hasonló esetek csak megerősítették abban, hogy még eltökéltebben lépjen fel a politikai képmutatással szemben.

Ellenzéki párt és politikus is a felszállt a pécsieket félrevezető Kővári-vonatra

Az egyik legszomorúbb ebben a történetben, hogy számos ellenzéki politikus és párt is átvette Kővári cirkuszba illő, a pécsieket megtévesztő agyszüleményét a Mandulás kemping beépítéséről. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Elsőként Keresztes László Lóránt, az LMP helyi országgyűlési képviselője akarta meglovagolni a vélt politikai haszonszerzés hullámait, ráadásul még fizetett is, hogy az erről szóló bejegyzését a Facebook minél több emberhez eljutassa. (Zárójelben megjegyeznénk, hogy a képviselőnek nem sikerült olyan képeket választania, amin a Mandulás kemping romos épületei látszanak, de Kővárinál és a Párbeszédnél egy kicsivel közelebb járt.)

Sajnos ezt a politikai öngólt a helyi Párbeszéd is berúgta, ugyanis ők is fizetett hirdetéséként próbálták meg letolni az ember torkán a bejegyzésüket, amin nem is a Mandulás kemping látható, hanem a Mandulás park, amiért Kővári János is nagyon aggódott.

A fenti képekkel szemben, most pedig megmutatnánk a valóságot:

Az egész ügy tanulsága, hogy ne engedjünk a felesleges hangulatkeltésnek és gerjesztésnek, mert közeledik a 2022-es országgyűlési választás – ami sok szempontból sorsdöntő lesz – , ezért a gátlástalanabb politikusok olyan ügyekből is igyekeznek politikai hasznot kovácsolni, ami beszélő viszonyban sincs a valósággal. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szerző: Pécsi STOP