Hadházy szerint Bánki Erik “nagy lépéssel” került közelebb a börtönhöz

2024. június 1. 16:20 2024. jún. 1. 16:20

Hadházy Ákos parlamenti képviselő szerint Bánki Erik fideszes parlamenti képviselő „nagy lépéssel” közelebb került a börtönhöz.

Hadházy a Pécsi Ítélőtábla ítélete alapján arról számolt be, hogy a pécsi buszbeszerzési botrány (Volvo-gate) miatt indított eljárásban a Kaposvári Törvényszék és az ügyészség együttműködött annak érdekében, hogy tisztázzák az ügy szereplőit, különösen Bánkit.

Kapcsolódó: Újabb fordulat a Volvo-ügyben: Ötvenmilliót utalt a per elítéltje a fideszes Bánki Erik cégének számlájára

Az ügy új részletei szerint a harmadrendű vádlott, Patzek Endre, 52 millió forintot utalt egy thaiföldi bankból Bánki cégébe abból a pénzből, amit a pécsi buszbeszerzésen keresett. A fellebbviteli bíróság szerint nincs nyoma annak, hogy Patzek thaiföldi cége bármilyen munkát végzett volna a pécsi buszbeszerzés ügyében.

Ráadásul az áltanácsadási szerződést már a buszvásárlási szerződés véglegesítése után kötötték meg. Hadházy szerint tudjuk, hogy a pénz jelentős része Bánki cégébe került, de azt még nem, hogy a maradék hova.

Patzek több szálon is kötődik Bánki Erikhez. Kettejük kapcsolata a 444.hu 2016-os cikkéből is kiderül, mivel Patzek Bánki német cégének ügyvezetője volt. Bánkit 2022 novemberében hallgatta meg tanúként a Kaposvári Törvényszék, de még nem gyanúsították meg az ügyben.

 

Forrás: Facebook / 444