Hoppál Péter tanárokról és a diktatúráról vélekedett Tusványoson

2023. július 21. 09:04 2023. júl. 21. 09:04

Igazi klasszikusokkal, jól idézhető idézetekkel gyarapította Hoppál Péter az egyébként is bőséges aranyköpéseit. A bicsérdi akkumulátorgyárral kapcsolatban azóta sem sikerült válaszolnia, most azonban részt vett a Tusnádfürdőn megrendezett fesztiválon, ahol bőségesen elég az országos mantrát felmondani az újságíróknak. Ami jó hír, hogy legalább Péterffy Attila szlogenjét most nem használta. Majd esetleg a Tusványos élménybeszámolója végére odaírja a pécsi polgármester szállóigéjét.

Meglepő módon az index.hu állította meg Hoppál Pétert a fesztiválon és tett fel neki néhány kérdést. Több aktuális témában is megkérdezték a Kultúrális és Innovációs Minisztérium miniszter biztosát. - írta meg a Szabad Pécs.

Az egyébként 11 perces videóból mazsoláztunk, következzenek tehát a legjobbak:

Meleg karaktereket bemutató könyveket fóliáztatott be a Libri. Ez egy releváns ügy, vagy gumicsontnak lehet nevezni?

"Most az a vita, hogy be kell-e fóliázni olyan könyveket, amelyek nem kívánt célpontként tekintenek a gyermektársadalomra, ez egy TECHNIKAI KÉRDÉS."

"A célvitában kellene minél szélesebb körben egyetértenünk és ez az egyetértés Magyarországon megvan." - közölte véleményét Hoppál.

A folytatásban hozzátette, hogy a gyermekek eszmeisége egy "védendő objektum". Ebben szerinte a "legnagyobb klinikai szakpszichológusokra kell hallgatni", akik "nincsenek a mainstream liberális világ által megvásárolva", mivel ők mindig is azt hangoztatták, hogy védeni és óvni kell a gyerekek törékeny lelkületét.

Zárásként azt tette hozzá Hoppál, hogy nem az a kérdés, hogy fóliázzanak, vagy ne fóliázzanak, a fontos az, hogy a gyermekeket megvédjék.

 

A két igen fontos témakör között szóba került a Kossuth-díjak kiosztása, melyre a következőképpen reagált Hoppál Péter:

„A diktatúra az, ahol mondjuk Orbán Viktor Egyetemen osztogatnának diplomákat, és félholtra vernének gimnazistákat a véleményükért”

 

Ön is pedagógus. Hogyan tudná körülírni a státusztörvényt? Ez egy jó dolog-e a tanárok életében?

"Az oktatáspolitika nem a kenyerem. Valóban egy többcélú közoktatási intézménynek voltam nyolc éven át a főigazgatója. Óvoda, általános iskola, kollégium, gimnázium, több általános iskolai szegmens. Akkoriban minden jogszabállyal nagyon tisztában voltam, de ma már távolodva 10-12 évvel ezután már nem annyira látom át ezt a helyzetet. Ugyanakkor az világos, hogy magam is, mint parlamenti képviselő szavaztam erről a törvényről. 

Amit megszavaztam törvényt, abban az szerepel, hogy sokan szeretnének olyan pozíciókat kapni Magyarországon, mint amilyeneket a mostani törvény biztosít a pedagógusoknak: 50 nap szabadságra növekedett a szabadnapok száma. Az, hogy a kötelező óraszámot 24-ben stabilizálták, és egy nagy életpálya program kereteként nagy béremelési program indulhat el.

Ez a jogszabály megteremtette ennek az alapját, és bízom abban, hogy a pedagógusoknak a nagy többség, akik csendben a csendes többséget képezik, de várják a béremelést - már csak őértük is, és az egész jövőnk érdekében megérkezik ez a nagy béremelés, amit az Európai Unió nem fog abortálni végre."

Kapcsolódó: 

Szia hölgyemuram, van egy szlogened? Buszjegyre kéne… 

Azonnali bírósági ítélet állíthatja meg a fideszes agymenést: felfüggeszthetik az akkumulátorgyár építését

Csaba István felszólította Hoppál Pétert: nyilatkozzon, hogy nem akkugyárat akar a kormány Pécs mellé hozni

Forrás: Szabad Pécs / index.hu