Hűtlen kezelés Kaposváron? - Az MSZP feljelentést tett

2010. április 29. 16:54 2010. ápr. 29. 16:54

Hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást kezdeményez az ügyészségen Zsoldos Róbert (MSZP) kaposvári önkormányzati képviselő a városi jégcsarnoknál tapasztalt szabálytalanságok miatt.



A politikus Lamperth Mónika országgyűlési képviselővel, az MSZP elnökhelyettesével közös csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatóján közölte: a tudomására jutott bizonyítékok alapján a jégcsarnoknál a szerződéseket szabályellenesen, törvényellenesen kötötték meg, ami megalapozza a büntetőjogi felelősséget.
Mint mondta, nem csak az ügy kipattanása után sikkasztás gyanúja miatt azonnali hatállyal elbocsátott csoportvezetőt, de felettesét, Dér Tamás fideszes önkormányzati képviselőt, a Városi Sportcsarnok és Intézményei igazgatóját is felelősnek tartja a történtek miatt. Zsoldos szerint nehezen feltételezhető, hogy a közvagyonért felelős vezetőnek nem volt tudomása arról, miszerint zárás után különböző csoportok úgy használták a jégcsarnokot, hogy a bérleti díj nem az intézmény számlájára folyt be.

A kaposvári közgyűlés tagja azt is kifogásolta, hogy több szerződést a szabályzatban foglaltakhoz képest jóval olcsóbban kötöttek meg, ami jelentős, több millió forint vagyoni hátrány okozott az önkormányzatnak.

Úgy vélte: a Fidesz agyonhallgatja az ügyet, amit szerinte az is bizonyít, hogy a közgyűlés az MSZP kérésére ugyan létrehozott egy eseti vizsgálóbizottságot, ám annak fideszes vezetője azt két hónapig nem hívta össze.

Lamperth Mónika - osztva a közgyűlés MSZP-s tagjának előbbi álláspontját - közölte: a bizottságot a szerdai (április 28-ai) közgyűlés előtt két nappal hívták össze, a közgyűlés utolsó napirendként tárgyalta, és amikor Zsoldos Róbert kérdéseket tett fel, egy fideszes képviselő ügyrendi javaslatot tett, hogy vita nélkül szavazzanak.

"Ezt elképesztő visszaélésnek és a demokrácia megcsúfolásának tartom" - mondta az országgyűlési képviselő, aki az eset kapcsán annak a véleményének adott hangot: "a demokratikus intézményrendszereket nem engedi működni a Fidesz Kaposváron".

A kaposvári jégcsarnok csoportvezetőjét január elején sikkasztás gyanúja miatt azonnali hatállyal elbocsátották, miután kiderült, hogy a csoportvezető a késő esti órákban kiadta a jégcsarnokot különböző csoportoknak és az ebből származó bérleti díjat nem könyvelte le. Az ügyben Dér Tamás, a létesítmény vezetője belső vizsgálatot indított és rendőrségi feljelentést tett.

Forrás: Forrás: MTI