Itt van Orbán Viktor bejelentése: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

2021. július 21. 11:06 2021. júl. 21. 11:06

Brüsszel az elmúlt hetekben megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt – közölte ma délelőtt Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

Mint azt a Pécsi Stop is megírta a miniszterelnök a közösségi oldalán tudatta, hogy fontos bejelentésre készül, nem sokkal ezelőtt pedig egy videós bejelentkezés során közölte: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány.

Ennek előzménye az, hogy egy hónappal ezelőtt szavazta meg a parlament a homofób részeket tartalmazó pedofiltörvényt, mely ellen Pécsen is nagyon sokat kiálltak, az LMBTQI-embereket támogatva. A részletek kapcsán lapunk is több ízben írt, sőt ebben a cikkünkben kifejtettük, hogy elítéljük a homofóbia minden formáját, s rendkívül aggályosnak tartjuk az elfogadott törvényt. 

Mostani bejelentkezésében Orbán Viktor ismét leszögezte, a magyar kormány nem engedi a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a tévében és a reklámokban sem. 

A felvételen elmondta, Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Ugyanis sérelmezik azt, hogy hazánkban nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már általános, vagyis, hogy ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az intézményekben, ők végzik a szexuális felvilágosítást.

Mint mondja Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, visszaélnek a hatalmukkal – fejtette ki Orbán.
 

A miniszterelnök elmondása szerint a gyerekek jövője a cél, ezért szerinte nem engedhetnek ebben a kérdésben. “Ha ilyen erős a hazánkra nehezedő nyomás, csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot” – mondta.

Emiatt úgy döntöttek, népszavazást indítanak öt kérdésben.

Íme a kérdések:

  1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?
  2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések.
  4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

 

Orbán a felvétel végén azt kérte, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.