A főváros után Pécsen is sikeres a Csontváry 170 kiállítás

2023. szeptember 14. 09:03 2023. szept. 14. 09:03

A nyitás óta eltelt bő egy hónapban már 5000-nél is többen voltak kíváncsiak a Csontváry Múzeum kibővített tárlatára.

Csontváry Kosztka Tivadar 170 évvel ezelőtt született, és ezt az évfordulót a két legnagyobb közgyűjtemény, a Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum és a pécsi Janus Pannonius Múzeum közös kiállítással ünnepelte, amely átfogóan bemutatta a festőgéniusz életművét. A tárlat, amelyen 40 alkotást láthattak a látogatók, először Budapesten nyílt meg áprilisban, majd augusztus elején hazatért Pécsre a Csontváry Múzeumba. Ezzel a kiállítással tisztelegtek a magyar festészet egyik legkülönlegesebb és legismertebb művésze előtt.

Kőhalmi Andrea, a JPM marketingvezetője elmondta, hogy a tárlat rendkívül népszerű volt már Budapesten is, ahol bekerült a tíz leglátogatottabb kiállítás közé. Most azonban Pécsen aratja le a babérokat, ahol az elmúlt hónapban már több mint ötezren tekintették meg.

A Csontváry-kiállítás november 5-ig tekinthető meg Pécsett. Fontos megjegyezni, hogy a pécsi kiállításon bemutatott Csontváry-művek mellett olyan alkotások is láthatók, amelyek kizárólag Budapesten tekinthetők meg, mint például a Taorminai görög színház romjai.

Kőhalmi Andrea fontosnak tartotta, hogy a következő két hónap során a múzeum számos programot kínál a látogatóknak. Lesznek szubjektív és objektív tárlatvezetések, családi nap, őszi szüneti rendezvény, pályaorientációs nap az egyetemmel való együttműködésben, kreatív írás workshop Horváth Viktorral, valamint egy különleges program Beck Zolival, a 30y együttes frontemberével. A részletes információkat a JPM honlapján lehet megtalálni.

Forrás: PécsMa