Sportolók helyett slágerek hangzanak fel a Lauber Dezső sportcsarnokban

2024. szeptember 28. 15:02 2024. szept. 28. 15:02

A Lauber Dezső Sportcsarnokban, október 11-én a sportolókat a „Gyöngyhajú lány balladája" című Omega-musical szereplői váltják. A műben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány. Az író-rendező: Pozsgai Zsolt, aki Pécsett született és a Pécsi Nemzeti Színházban kezdte karrierjét. A rendezővel beszélgettünk.

- Számtalan műved jelent meg könyvben, filmen és színpadon. Pécsett születtél, a városhoz kapcsolódó művedről nem hallunk. Miért?

- Egy kivétel van. Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése után néhai Tasnádi Péter polgármester felkért, hogy készítsem el a Zsolnayról szóló filmet. És mert pécsi vagyok - Zsolnay Vilmos neve nekem a mindennapok része, tette hozzá a rendező.

 

- Nagy Lajosban érettségiztél, kezdtél közeledni a művészet felé.

Érettségi után az amatőr színház mellett különféle foglalkozásokat űztem, művelődésiház igazgató, műtőssegéd, gépkocsivezető, bárénekes is lettem, a család legnagyobb döbbenetére, hiszen – noha megvolt a lehetősége, hogy egyetemen tanuljon tovább, – nem felvételiztem. 1982-től a Pécsi Nemzeti Színház tagja lettem mint rendezőasszisztens, művészeti titkár, szervezési vezető, dramaturg.


A Gyöngyhaju lány balladája című musicelt hová helyezed az eddigi remek művek között?

 

- Az Experi Dance brand színpadi értékeit immáron 2019 óta hitelesen képviselő Re-Production tánc és előadóművészeinek célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás. A műben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány..., mely művet 2023-tól az Omega hagyatékot kezelő grémium, a szakrális Omega örökség részének nyilvánította! Előadásunkat szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe, aki aktív energiákkal teli szeretne nosztalgiázni, egyben tisztelettel emlékezni Kóbor János „Mecky”, Benkő László és Mihály Tamás Omega Együttes társszerzőkre, alapító tagokra!
A színpadon 22 Re-Production táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! Főbb szerepekben: Szabó Máté, Sánta László, Füredi Nikolett, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, Tóth Sándor, Janik László, Magyar Viktória, valamint a 2023 május 29-i csepeli pünkösdi bemutatótól Kriszta szerepében Kóbor János „Mecky” életműörököse: Kóbor Léna a néhai művész lánya.

- Az elkövetkező évekre van pécsi terved?

 

- Igen. Nagyon ismerem a pécsi pincerendszereket, szeretnék a rejtelmeiről egy filmet készíteni.

 


Szerző: Szabó Ferenc