A pécsi L1 zenekar diadalmaskodott a tehetségkutatón

2024. július 30. 16:48 2024. júl. 30. 16:48

A Palóc liget Terasza élettel telt meg, amikor idén is megrendezték az Öröm a Zene III. Palóc Futam és dzsembori országos amatőr tehetségkutató Nógrád vármegyei versenyét. Az esemény pécsi sikerrel zárult.

Az Öröm a Zene országos tehetségkutató és -gondozóprogram részeként megrendezték a III. Palóc Futam és dzsembori amatőr tehetségkutató selejtezőjét hangszeren játszó együttesek számára – jelentette a gyarmatihirek.hu.

A Palóc liget Teraszán Lombos Márton, az esemény házigazdája köszöntötte a résztvevőket. A megnyitót követően kisorsolták a zenészek fellépési sorrendjét. A szakmai zsűri értékelte a hangszeres tudást, a dalok szövegét és mondanivalóját, az egyediséget, valamint az összképet.

A verseny győztese a pécsi L1 zenekar lett, akik indulási jogot nyertek az Öröm a Zene idei döntőjébe, ahol négymillió forintos egyedi pályázati támogatást nyerhetnek az NKA Hangfoglaló Program jóvoltából. Emellett elnyerték a Music Fashion pályázati támogatását is.

A programot gyermekfoglalkozások, művészeti workshopok, gasztronómiai meglepetések, futballmeccs-közvetítések, palócgulyás-parti, futóverseny és zenei fotókiállítás színesítette.