Jön a PécsLIT Fesztivál!

2021. szeptember 2. 10:06 2021. szept. 2. 10:06

Az első alkalommal rendezi meg a Csorba Győző Könyvtár a PécsLIT Fesztivált szeptember 14. és 19. között, így hat napra a hazai irodalom fővárosává téve Pécset. Az őszi programsorozat erősíteni kívánja a város irodalmi hagyományait ott, ahol korábban Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László élt és alkotott. Azét a városét, amelyben már több mint hat évtizede működik a Jelenkor folyóirat, amely jelenleg is meghatározó szereplője a hazai kortárs irodalmi közegnek.

A PécsLIT Fesztivál 7 helyszínen, több mint 60 programmal várja majd az olvasás, a könyvek, illetve a megzenésített versek szerelmeseit.


A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A rendezvény minden korosztályt megszólít: délelőttönként óvodásoknak, iskolásoknak szóló programok, kora délután középiskolásoknak szóló rendhagyó irodalomórák várják az érdeklődőket. Késő délután többek között elsőkötetes szerzőkkel, népszerű hazai és külföldi írókkal való beszélgetésekre és irodalmi évfordulós írókról, költőkről szóló előadásokra ülhetnek be a nézők. A programokat színházi előadás és zenés irodalmi estek, valamint irodalmi séták is színesítik majd. A Hild udvarban pécsi könyvesboltok standjai várják majd az érdeklődőket, ahol a PécsLIT Fesztiválra érkező szerzők kötetei is elérhetők lesznek. A Fesztivál utolsó napján a Csorba Győző Könyvtár könyvtárbuszát is megismerhetik az érdeklődők, illetve irodalmi vacsorán vehetnek részt.

Az PécsLIT-et első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervezi közösen a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat, a Zsolnay Örökségkezelő NKft., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

A 6 nap során többek között velünk lesz Kukorelly Endre, Parti Nagy Lajos, Nyáry Krisztián, Závada Péter, Kiss Tibor Noé, Simon Márton, Tóth Krisztina, Bősze Ádám, Grecsó Krisztián, Szélkiáltó, Péterfy Bori, Tolnai Ottó, Dés László, és még sokan mások…

A fesztivál részletes programja a https://pecslit.hu oldalon olvasható.

További információ: pecslit@csgyk.hu

https://www.facebook.com/pecslitfesztival