Május elsején is látogathatók lesznek a pécsi múzeumok

2024. április 28. 17:15 2024. ápr. 28. 17:15

A Janus Pannonius Múzeum 4 helyszínen is várja az érdeklődőket a munka ünnepén.

A Pécsi Múzeumok sokszínűsége egyedülálló kulturális élményt kínál az érdeklődőknek, akik a város gazdag történelmét és művészeti örökségét szeretnék felfedezni. A Csontváry Múzeumban a napút festőjének tárlata mellett egy lenyűgöző kincslelet is látható, ami több mint negyvennégyezer középkori ezüstérméből áll. Ez az értékes lelet újabb szeleteket nyit meg a múlt rejtelmeiben, és mélyebben elgondolkodtat minket a korabeli élet és gazdálkodás sokszínűségéről.

A Vasarely Múzeumban pedig a 20. századi képzőművészet egyik legmeghatározóbb alakjának, az optikai illúziók nagymesterének műveibe tekinthetünk bele. A képzőművészet és az elmélet szorosan összefonódik ebben a különleges kiállításban, amelynek köszönhetően új megvilágításba kerülhet a formák és színek világa.

A Mecseki Bányászati Múzeum a múlt részleteibe kalauzol minket egy izgalmas időutazás során. A korabeli szerszámok, műszerek, térképek és oklevelek lenyűgöző pillanatfelvételeket nyújtanak a szén- és uránbányászat történetéről, miközben a Mecsek jellemző ásványai és kőzetei mesélnek a föld mélyéről.

A Zsolnay Múzeumban pedig a magyar fazekasság egyik legjelesebb képviselőjének, valamint az üvegkészítés művészetének időtlen szépségeivel találkozhatunk. Az időszaki üvegtörténeti kiállítás pedig további mélységeket ad a múzeum gazdag gyűjteményéhez.

Mindezek a helyszínek május elsején is várják látogatóikat 10 és 18 óra között, hogy egy felejthetetlen utazásban részesítsék őket a művészet és a történelem világában.

A május elseji programot IDE kattintva is megtekinthetik.

 

Forrás és kiemelt fotó: Pécsma