A Magyar Rendőrség is gyászolja a reggeli karambolban elhunyt mohácsi rendőrkapitányt, a város polgármestere is búcsúzik

2021. január 15. 19:42 2021. jan. 15. 19:42

Mint ahogyan azt a Pécsi STOP is megírta a ma reggeli, Pécsett történő karambolban életét vesztette a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetője, dr. Páter Attila. 

Mint megírtuk eddig tisztázatlan okból és körülmények között összeütközött két személygépkocsi 2021. január 15-én 7 óra 30 perc körül Pécsett, a Nyugati Ipari úton.

Az elsődleges adatok alapján a baleset során az egyik autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, továbbá egy személy megsérült. Nem sokkal később érkezett a hír, hogy a tragédia halálos áldozata dr. Páter Attila, mohácsi rendőrkapitány, aki szolgálati Skodájával ütközött egy BMW-vel. Az ügyel kapcsolatosan lapunk kereste a mohácsi kapitányságot és a Baranya megyei Rendőrkapitányság sajtó osztályát is, ám információinkat nem erősítették meg cikkünk megjelenéséig. 

A Magyar Rendőrség oldalán azonban a délután megjelent egy poszt, melyből egyértelműen kiderül, hogy sajnos valóban a mohácsi rendőrkapitány a tragédia halálos áldozata. 

Életének 47. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Páter Attila rendőr alezredes, mohácsi rendőrkapitány. 27 éven át szolgálta hazáját a magyar rendőrségnél. A testület teljes állománya osztozik a család fájdalmában.

- írják a posztjukban.  

dr. Páter Attila 2020. január 16-a óta töltötte be a vezetői pozíciót a mohácsi kapitányságon, kinevezésére akkor került sor, amikor fél év után tavaly leváltották a siklósi kapitányt, akinek a helyére Mohácsról került át, dr. Garamvári Gábor rendőr ezredes. A mohácsi kapitányság vezetésével ezt követően bízták meg Pátert, erről korábban a Pécsi STOP itt számolt be részletesen. 

Mohács polgármestere közösségi oldalán emlékezett meg a rendőrkapitányról

Gyászolunk // Mély megrendüléssel értesültem arról, hogy január 15-én pénteken reggel Pécs közelében közlekedési balesetben elhunyt Mohács rendőrkapitánya, Dr. Páter Attila. Személyében – aki napra pontosan egy éve foglalta el városunkban a rendőrkapitányi széket – egy mindenkor együttműködő, empatikus, segítőkész rendőri vezetőt ismertem meg. Az elhunyt sajnálatosan rövid itteni pályafutása során folyamatosan bizonyította, hogy az emberek szolgálatát, a város közbiztonságának megőrzését, javítását, a rendőri munka színvonalának folyamatos emelését tekinti legfőbb feladatának. Közszolga volt, a szó legnemesebb értelmében. Halála az egész város számára nagy veszteség, emlékét kegyelettel megőrizzük!

 

A Pécsi STOP szerkesztősége őszinte részvétét fejezi ki és osztozik a család fájdalmában.