A pécsi Bánki Csani az ország legfiatalabb vloggere: A 9 éves kisfiú most megkapta koronavírus elleni vakcinát - Videóban mesél róla, miért kérte

2021. december 15. 18:07 2021. dec. 15. 18:07

Bánki Csani még csak 9 éves, de a neve már évek óta ismert a közösségi médiában, ugyanis a pécsi kisfiú már évek óta működteti Youtube csatornáját, - a Csani Csenölt - vicces videóira pedig 170 ezer ember kíváncsi nap mint nap.

Csani csatornáján egyik mókás videó követi a másikat, azonban a kissrác és családja számára ezen túlmenően számos kiemelt társadalmi téma is nagyon fontos, így példának okán különös figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus elleni vakcina fontosságára. Éppen ezért most Csani is beoltatta magát, azt követően, hogy az 5-11 évesek számára is engedélyezték a vakcina felvételét. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt az 5-11 évesek oltásához szükséges első vakcinaszállítmány december 14-én érkezett meg, ezt követően kezdték el kiszállítani az oltópontokra, illetve a háziorvosi rendelőkbe. 

Összesen 138 ezer adag oltóanyag érkezett, ebből első körben 69 ezer adagot fognak beadni a gyerekeknek, az ország 77 kórházában kialakított oltóponton, valamint a gyermekháziorvosi és a vegyes praxisú rendelőkben.

Eddig összesen 38 ezren regisztrálták a gyermeküket, 16 ezren pedig már időpontot is foglaltak, ezen gyerekek között volt Csani is, aki így elsők között vehette fel a Pfizer vakcináját. 

Az ország legifjabb vloggere december 15-én, reggel 8 óra után vette fel az oltást, ezt követően pedig készségesen válaszolt az UnivTV kérdéseire is. Csani elárulta, azért kérte a vakcinát, mert rajta kívül mindenki be van oltva a családban és nem akar covidos lenni. 

Az UnivTV videója itt nézhető vissza: 

 

Lapunknak Csani édesanyja, Bánki Nelli, - aki a Pécsi Tudományegyetemen tanít általnos és szakmai angolt - elmondta, hogy Csani nagyon fegyelmezetten viselte az oltás beadását, meg is dicsérték, sőt még bátorság oklevelet, szalon cukrot és matricát is kapott.

 

Csani és a bátorság oklevél 

 

"Mindenki nagyon kedves volt, egy külön kis gyereksarokban várakozhattak az oltásuk után a gyerekek a megfigyelési időszakban szüleikkel. Csani édesanyja elmondta, hogy később kicsit fájlalta a karját, de ez napközben javult a használattól. Azóta is jól érzi magát, jelenleg 37,2 a hője, tehát egyelőre egy minimális hőemelkedéssel megúszta."

- árulta el Nelli.  

Csani és családja egyébként pár nappal ezelőtt Palikék világa című - szintén a YouTube-on futó - műsorban is szerepeltek, ahol ott volt a kisfiú bátyja Beni is, aki szintén nagyon sokak számára lehet ismerős, hiszen már évek óta akítvan tevékenykedik a közösségi médiában, a slam poetry műfajában alkot, 2015-ben pedig, mindössze 15 évesen megnyerte a Ki Mit Tube versenyét. Beniről itt a Pécsi STOP oldalán is írtunk néhány évvel ezelőtt, akkor az Ökumenikus Segélyszervezet egy nagyon fontos akcióját segítette kiállásával. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A Bánki család 

 

A Palikék világa műsor itt nézhető vissza, Csaniék 15.21-től szerepelnek: 

 

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Bánki Csani, YouTube