A Széchenyi gimiben egy diák, a kis Pollackon egy tanár lett koronavírusos

2020. szeptember 22. 10:07 2020. szept. 22. 10:07

Digitális oktatásra állt át a pécsi Széchenyi István Gimnázium egyik osztálya, miután egy diákot koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak. A Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégiumban egy tanárnál mutatták ki a fertőzést, ott is távoktatást rendeltek el.

A Széchenyi gimi diákjának megfertőződéséről a Pécsma.hu írt, információikat Kutas József, az intézmény igazgatója is megerősítette nekik. Kutas elmondta, az osztály digitális oktatásra állt át, mely október 1, 24 óráig tart.

A Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium, azaz a kis Pollack hétfő este a honlapján tette közzé, hogy az egyik tanárnak pozitív lett a COVID-19 tesztje. 

"Ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy a mai napon iskolánk egyik tanárának pozitív lett a Covid-19 tesztje.A járványügyi előírásoknak megfelelően az érintett osztályoknak ezen a héten  26-a (szombat)  24:00-ig   a Pécsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya elrendelte a karantént, távoktatásukat  a Classroom-on keresztül megszerveztük."

- zárul a Lantos Károly igazgató által szignózott tájékoztatás. A Szabad Pécs úgy tudja, egy férfi pedagógusról van szó, 3-4 osztálynak rendeltek el távoktatást. A cikk szerint a múlt hét közepén tantestületi értekezletet tartottak az intézményben, melyen közel 60 tanár, köztük a koronavírussal diagnosztizált pedagógus is részt vett, de az értekezleten mindenki betartotta a járványügyi szabályokat, ezért nem rendeltek el, legalábbis egyelőre, karantént a többi tanárnak.

A Széchenyi gimnáziummal és a kis Pollackkal együtt már négy pécsi iskolában ütötte fel a fejét a koronavírus. Szeptember 10-én a Babits Mihály Gimnázium egyik 12. évfolyamos diákjának lett pozitív a tesztje, szeptember 13-án pedig a Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskola egyik pedagógusa produkált pozitív teszteredményt. 
 

(CÍmlapkép: pollack.hu)

Forrás: Pécsi STOP