Állami támogatás nem jött, de a PMFC akadémiáját tovább építteti a PSN Zrt.

2020. szeptember 19. 14:50 2020. szept. 19. 14:50

800 millió forint hibádzik a beruházáshoz, a PSN Zrt. hónapok óta várja a kedvező kormánydöntést.

A pecsma.hu cikke szerint továbra sem érkezett meg az a 800 milliós állami támogatás a PSN Zrt-hez, amely a PMFC kovácstelepi akadémiájának teljes megépítéséhez kellene.

Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója a lapot arról tájékoztatta, hogy 

"a források átcsoportosítása révén befejezik a kovácstelepi PMFC akadémia új központi épületének építését, és kialakítanak egy nagyméretű műfüves labdarúgópályát a területen."

A lap egy korábbi cikke szerint a kovácstelepi létesítmény kivitelezése bruttó 2,3 milliárd forintba kerülne, ám erre nincs meg a teljes fedezet, 800 millió forintnyi állami támogatás hiányzik, amiről a kormánynak kellene döntenie, amit már hónapok óta vár a PSN Zrt.

Ami jelenleg hiányzik a lap szerint az két nagyméretű füves pálya, egy nagyméretű műfüves pálya, egy fedett, műfüves focicsarnok és új, aszfaltos út kiépítése. 

Novemberig a tervek szerint megépítik a nagyméretű műfüves pályát, mivel a csapadékosabb őszi-téli időszakban a PMFC utánpótláscsapatai által használt füves pályák gyakran válnak használhatatlanná.

Máté János az önkormányzati lapnak elmondta, bízik benne, hogy a hiányzó 800 millió forintról hamarosan döntést hoz a kormány és befejeződhet a teljes beruházás.

 

Címlapkép: Illusztráció - pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP/pecsma.hu