Az ellenzék jelöltjei nyertek Szekszárdon

2019. november 10. 23:20 2019. nov. 10. 23:20

Az Éljen Szekszárd (ÉSZ) Egyesület jelöltjei nyerték a megismételt képviselő-választást vasárnap Szekszárdon. Négy héttel ezelőtt is az ÉSZ jelöltjei nyertek a két érintett választókerületben.

    A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a 2. választókerületben Csötönyi László (ÉSZ) 686, Haag Éva (Fidesz-KDNP) 603 szavazatot kapott, a 8. választókerületben Faragó Zsolt ÉSZ-jelöltre 570-en, Szegedi Attilára, a Fidesz-KDNP jelöltjére 494-en szavaztak, Sárközi János József független jelöltre 9 voks érkezett.  

A Mi Hazánk jelöltjei mindkét választókerületben visszaléptek. A 2. kerületben 49,6, a 8. kerületben 40,5 százalék volt a részvételi arány.

A választást a Pécsi Ítélőtábla döntése szerint azért kellett megismételni, mert október 13-án az ÉSZ jelöltjei többször megjelentek a szavazóhelyiségekben, ami ellentétes a választási eljárásról szóló törvénnyel.

A szekszárdi közgyűlésben az ÉSZ Egyesület 8, a Fidesz-KDNP 6 mandátumot szerzett, ugyanannyit, mint az októberi voksoláskor. A településen a kormánypárti színekben induló Ács Rezső nyerte el a polgármesteri tisztséget.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebookon megosztott képe szerint nagy az ellenzéki öröm a városban:

Örül az eredménynek a szekszárdi ellenzék (fotó: Facebook/Hadházy Ákos)

Komlón maradt a Fideszes polgármester, Pettenden fordulat

Komlón a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Polics József kapta a legtöbb szavazatot abban a választókerületben, amelynek egyik szavazókörében meg kellett ismételni az október 13-i voksolást. Polics József 326, míg az ellenzéki pártok támogatását bíró Komló Összeköt Egyesület jelöltje, Ferenczy Tamás 268 szavazatot kapott, ezzel maradt a fideszes vezető a város élén, igaz, a kormánypártnak nincs meg a közgyűlési többsége.


Pettenden a független Lakatos Sándor nyerte a vasárnapi megismételt polgármester-választást. A voksoláson 134-en vettek részt a szavazáson, 71-en támogatták Lakatos Sándort, 59-en pedig Simon Sándort, ezzel megfordult a megsemmisített októberi eredmény.  

Forrás: Pécsi STOP/MTI

@ifmobil
@endmobil