Bejelentkezett Pécs és Orfű az Orfűi Aquapark üzemeltetéséért

2020. július 29. 15:25 2020. júl. 29. 15:25

A pécsi és az orfűi önkormányzat is felvette a kapcsolatot az Orfűi Aquaparkot tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel, jelezve, hogy a nyár maradékában megnyitnák és működtetnék a jelenleg zárva tartó, áruba bocsátott fürdőt.

Arról, hogy az MNV licitre bocsátotta a fürdőt, a kikiáltási ár pedig kicsivel egymilliárd forint feletti összegről indul, tegnap cikkeztünk.

Most a Pécsma.hu önkormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, a pécsi és az orfűi önkormányzat közösen próbálja meg kijárni a vagyonkezelőnél, hogy visszalévő nyári időszakban használni lehessen az aquaparkot, a működtetést közösen vállalnák.

A lap szerint a két önkormányzat azt is jelezte, hogy amennyiben nem sikerül eladni az aquaparkot (augusztus 6-10. között lehet majd rá licitálni), akkor javaslatot tennének a közös önkormányzati üzemeltetésre.

A települések vezetői, Füziné Kajdy Zita és Péterffy Attila korábban már közös levélben fordult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójához az Orfűi Aquapark ügyében. A polgármesterek azt kérték, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az idei szezonban kinyithasson az aquapark. Az MNV Zrt. korábban azt közölte, a nyitásról a tulajdonosváltás után lehet szó.

(Címlapkép: Facebook/Orfűi Aquapark)

Forrás: Pécsi STOP