Csak a Fideszt zavarja, hogy Pécs fejlődik

2024. február 9. 08:35 2024. feb. 9. 08:35

A Pécs Jövője Frakciószövetség megvalósította, ami a fideszes városvezetés idején csak álom volt. A Pécs-Pogány Repülőtéren újra nemzetközi charterjáratok szállhatnak majd fel és le. Míg a fideszes politikusok saját sikerükként könyvelik el a fejlődést, addig Ruzsa Csaba nyilvánvalóvá tette, hogy az ég világon semmi közük hozzá. Az elmúlt napokban azt láthatjuk, hogy a pécsiek eufóriában vannak. A jobboldal kommunikációs propaganda gépezetébe nagy hiba csúszott, hiszen már a kákán is csomót keresnek a Fidesz lapjai. De akkor ha Hoppál Péternek és Csizmadia Péternek köszönhető, akkor hogy is van ez?

Kezdjük is rögtön azzal a videóval, ami a bejelentés hivatalos sajtótájékoztatójáról készült. Azután a sajtótájékoztató után válaszolt Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere a kérdéseinkre, amelyen érdekes módon nem jelent meg egyetlen fideszes képviselő sem. Péterffy Attila és Ruzsa Csaba mellett a pogányi repülőteret működtető cég vezérigazgatója, valamint a légitársaság igazgatója is részt vett az eseményen, Hoppál Péter, Csizmadia Péter, Kővári János, vagy Őri László persze sehol. A repülőn készült interjúban Ruzsa Csaba elárulta, hogy a fideszes politikusoknak semmi közük nem volt ehhez a projekthez és ha ők ennek az ellenkezőjét állítják, akkor egész egyszerűen hazudnak.

Arról már korábban írtunk, hogy az a Fidesz egyik kampánytrükkje, hogy szemérmetlenül, aljas módon állnak minden olyan történet mellé, ami pozitív hatással van a városra, és akkor is megpróbálják a saját eredményükként eladni, ha az ég világon semmit sem tettek érte.

Következzen az első ellentmondás:

Miután az eredeti kommunikációs tervüket elbukták, a Fidesz egyik bértollnoka azonnal mondvacsinált problémákról kezdett el írni. Vajon akkor is ezt tette volna, ha tényleg a Fidesz érdeme lenne, hogy repülőjárat indul a pécsi repülőtérről? A kérdés persze költői.

Ez a taktika ismerős lehet bármelyik fideszes politikus Facebook-oldaláról, ahol eddig leginkább a sportsikereket tartották saját eredményüknek, most azonban a pécsi körökben a repülőtér lett a slágertéma. Az sem testidegen ilyenkor, hogy megjelennek a képviselők és Fidesz-közeli influenszerek propagandisták, hogy egymást erősítsék a kommentzónában, hogy aztán az ember azt hihesse, hogy mekkora érdeklődés van a kiírt posztok után.

A pécsiek azonban átlátnak ezen a nagyon átlátszó stratégián és ezt le is írják:

Erre egyébként nem érkezett válasz.

Második ellentmondás:

Hogyha bármi köze lenne a beruházáshoz a fideszes Csizmadia Péternek, akkor nem rontotta volna el a légitársaság nevét és szerkesztette volna át egy nappal később.

 

A pécsiek véleménye alapján úgy tűnik, hogy ideje lenne a fideszes politikusoknak szerényebben viselkedni és végre elkezdeni a városért dolgozni.

KAPCSOLÓDÓ: Márciustól újra menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről
KAPCSOLÓDÓ: Már megint más tollával ékeskedik a pécsi Fidesz