Egyelőre megmenekültek a sétatéri fák, eredménytelen lett a közbeszerzés

2019. szeptember 4. 08:30 2019. szept. 4. 08:30

Eredménytelen lett a "Pécsi Világörökségi Negyed" fejlesztésére kiírt közbeszerzés, egyelőre így nem fenyegeti semmi a fákat a Cella Septichora környezetében. A beruházó Zsolnay Örökségkezelő a dokumentumok szerint új tender kiírását tervezi.

Mint ismert, május elején írta meg lapunk, hogy a "Pécsi Világörökségi Negyed" fejlesztéséről szóló közbeszerzés egyik feladataként 15 fát is kivágnának a Cella Septichora környezetében. Akkor pártok és civilek is megmozdultak a fák védelme érdekében, Páva Zsolt fideszes polgármester balliberálisozva magyarázta, hogy nem is annyi fát vágnának ki, hanem kevesebbet, ráadásul azokat is visszapótolnák. (A Szabad Pécs ebben a cikkében mutatta be, hogy mely fákat érinthet a fűrész.)

A 900 millió forintnyi uniós forrásból megvalósítandó beruházás egyébként az eredeti tervekhez képest fél évet csúszott, aztán az idei nyáron az ajánlatkérő Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. hosszabbított is a jelentkezési határidőn. 

Most azonban az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR) adataiból az derült ki, hogy a tender eredménytelen lett. 

A dokumentumok szerint a három részegységből álló közbeszerzésnél mindhárom részre csak egy gazdasági társaság adott be határidőig árajánlatot, ezért az ajánlatkérő ZSÖK a közbeszerzési törvény értelmében eredménytelennek nyilvánította az egészet. Viszont a dokumentumokban az is szerepel, hogy a ZSÖK új eljárás elindítását tervezi.

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP