Egyetemi hivatalvezető és informatikus vállalkozó a Mindenki Pécsért Egyesület újabb két jelöltje

2019. augusztus 11. 14:30 2019. aug. 11. 14:30

Újabb két jelöltjét mutatta be a Mindenki Pécsért Egyesületet képviselő független Péterffy Attila a Facebookon. Egyikük egyetemi hivatalvezetőként tenne sokat körzetéért, míg a másik jelölt vállalkozóként teremtett munkahelyet a baranyai megyeszékhelyen.

A Mindenki Pécsért Egyesület két, a 7-es és 8-as egyéni választókerületben induló képviselőjelöltjét mutatta be a Facebook-oldalán vasárnap Péterffy Attila független polgármesterjelölt.

A 7-es körzetben Pentz Thomas, míg a 8-as körzetben (amelyhez az egyetemvárosi rész is odatartozik) Zag Gábor indul jelöltként ősszel. 

(Az első két körzetben a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben induló jelöltekről ebben, a 3-as és 4-es körzeti aspiránsokról ebben, míg az 5-ös és 6-os körzetekben indulókról ebben a cikkben írtunk bővebben.)

A 27 éves informatikus vállalkozó Pentz Thomasról az alábbi jellemzést lehet olvasni:

"Bár Thomas Stuttgartban született, gyökerei és szíve Pécshez kötik. Bányászcsalád volt az övék is, édesapja ismert és elismert vállalkozó. Olyan pénzügyi, befektetési szakember, aki több beruházást is megvalósított Pécsett. Családjának láthatóan fontos Pécs múltja, jelene és jövője. (...)

Thomas diákként több területen dolgozott. Gyorsétteremben volt konyhai kisegítő és pultos, majd részt vett egy ma is működő alkatrészüzlet és szerviz megalapításában. Tanult Németországban, Amerikában és Magyarországon. Közgazdasági egyetemi tanulmányai mellett vágott bele vállalkozásába, melyet három éve a nulláról épített fel üzlettársával. Informatikai cégük most közel két tucat embert foglalkoztat.

Hisz benne, hogy képviselőként sokat tehet a város fejlődéséért. Megítélése szerint átlátható, következetes és tisztességes munkára van szükség. Nemzetközi tapasztalatait felhasználva gyors és költséghatékony megoldásokat kínál a helyi problémákra. Mindezt annak érdekében, hogy egy modern, nemzetközileg is versenyképes és élhető lakóhelyet teremtsünk mindannyiunk számára itt, Pécsett!"

- jellemezte Péterffy a jelöltet.

 

A 8-as körzetben a 34 éves Zag Gábor méretteti meg magát a Mindenki Pécsért Egyesület nevében ősszel. 

"Zag Gábor képviselőjelölt illusztrálja, hogy Pécs befogadó város, ahová az emberek szívesen telepednének le. Gábor 34 éves, szülővárosából, Komlóról egyetemi tanulmányai révén került Pécsre. Azóta is itt él, pécsi lakos lett. (...)

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának dékáni hivatalvezetője. Mindig szeretett tenni másokért, a közösségért. Ezért fogadta el a Mindenki Pécsért Egyesület felkérését. Meggyőződése, hogy közös erővel valami újat és jót tudunk tenni városért, a város polgáraiért, az itt tanuló hallgatókért, diákokért, az ide érkező turistákért és mindenkiért, aki szívébe zárja ezt a hatalmas történelmi múlttal rendelkező várost.

Megválasztása esetén többek közt azon fog dolgozni, hogy a parkok, a kutyafuttatók és a közösségi terek fejlesztése, valamint felújítása kiemelten fontos legyen a városvezetés számára. Jelentősen erősítené a közbiztonságot, és az egyetemi hallgatóság bevonásával támogatná a polgárőrséget"

- olvasható a jellemzésben.

Péterffy Attila a két bejegyzésben támogatásáról biztosította a két újabb jelöltet, valamint arra kérte a pécsieket, hogy az október 13-ai önkormányzati választáson a Mindenki Pécsért egyesület jelöltjeire voksoljanak.

Forrás: Pécsi STOP