Éljen: szűk hat óra alatt felért Pécsről Budapestre a Tenkes IC

2019. október 1. 13:28 2019. okt. 1. 13:28

Különösen rossz napjuk volt azoknak, akik október elsején, a reggeli Tenkes IC-vel próbáltak Pécsről Budapestre jutni: egy leszakadt, zárlatot okozó elektromos távvezeték miatt a menetrend szerint 7 óra 14 perckor elindult vonat a szokásos három helyett hat óra alatt tette meg az utat a baranyai megyeszékhelyről a fővárosba

Korábban a MÁV közleménye nyomán megírtuk, hogy Kelenföld és Pusztaszabolcs között 10 óra óta áll a forgalom feszültségkimaradás miatt. A szakemberek megállapították, hogy az Érd és Százhalombatta közötti szakaszon a vasútvonal felett átvezető nagyfeszültségű elektromos távvezeték leszakadt és a vasúti felsővezetékre kerülve zárlatot okoz, emiatt a pusztaszabolcsi vonalon 2-3 órával is megnőhet az eljutási idő.

A MÁV - mely ellen, pontosan az általa nyújtott szolgáltatás színvonala ellen a napokban tüntettek a Keletinél -  a személyvonatok utasainak elszállítására pótlóbuszokat rendelt, amelyek Érd és Pusztaszabolcs állomás között közlekednek majd, az InterCity vonatok pedig dízelmozdonyok segítségével haladhatnak tovább az érintett szakaszon. 

A Tenkes IC-nek azóta drukkoltunk, hogy fél 12-kor észrevettük, 111 perces késéssel csühög a főváros felé. Mire azonban befutott a Keletibe, a Vonatinfó szerint 173 perces késést szedett össze.

A menetrend szerint az IC-nek 10 óra 14-re meg kellett volna érkeznie, ehhez képest 13 óra 8 perckor futott be az állomásra, 5 óra 54 perc alatt megtéve a 237 kilométeres távot, amiért másodosztályon 4605 forintot kellett fizetni, ha teljes árú jeggyel utazott az ember. 

173 perces késéssel érkezett meg a Tenkes IC Pécsről Budapestre (forrás: vonatinfo.mav-start.hu)

A Budapestről Pécsre tartó, 9 óra 45 perckor indult Dráva IC méltó versenytársa a Tenkesnek: 13 óra 20 perckor 133 perc volt a késése, és már 40 perce a megyeszékhelyen kellett volna lennie. A jelek szerint 15 óra előtt fut majd be, igaz, cikkünk írásakor még csak Simontornyánál járt, szóval van még hová fejlődni.

Ha te is részese voltál az utazásnak, írd meg az élményeidet üzenetben Facebook-oldalunkon vagy emailben a szerkesztoseg@pecsistop.hu-ra.
 

MÁV: megindult a vonatközlekedés Érd és Ercsi között

Újra járnak a vonatok a pusztaszabolcsi vonalon Érd és Ercsi között, ahol korábban zárlat miatt pótlóbuszok vitték az utasokat - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd kora délután. A vasúttársaság megjegyezte, a menetrend estére állhat helyre, délután még késésekre, járatelmaradásokra kell számítani.

 

Forrás: Pécsi STOP