Érkeznek a helyi adó értesítők

2021. szeptember 7. 15:30 2021. szept. 7. 15:30

Szeptember első hetében a magánszemélyek és egyéni vállalkozók postai úton kapják meg a Pécs MJV Polgármesteri Hivatala Önkormányzati Adóhatósági Főosztálya által nyilvántartott, a második félévben esedékes helyi adókötelezettséget is tartalmazó adószámla kivonatokat, valamint az adó befizetéshez szükséges csekkeket - tudatja a pécsi önkormányzat a szerkesztőségünknek megküldött közleményben.

Az adóelőírások második félévi részletei szeptember 15-ig fizethetők meg pótlékmentesen a mellékelt csekken, átutalással, vagy az E-Önkormányzat Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu) keresztül bankkártyával (EFER).

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Az adószámla kivonat a 2021. augusztus 19-ei könyvelési napig tartalmazza az önkormányzati adóhatóság által előírt/törölt, valamint az adózó által befizetett összegeket. Azon adózók részére, akiknek a korábbi időszakról tartozásuk áll fenn, a tartozás és az azonos adónemen előírt, szeptember 15-én esedékes adó megfizetéséhez egy, az összevont összegről szóló csekket küld az önkormányzati adóhatóság.

A gazdálkodó szervezetek a kivonatokat 2021. szeptember 10-ig elektronikus úton kapják meg.

A Főosztály személyes és telefonos ügyfélszolgálata hétfőn és szerdán 8:00-12:00 és 13:00-17:00, kedden és csütörtökön 8:00-12:00 és 13:00-16:00 óra között áll az adózók rendelkezésére.

A Főosztály kérése, hogy a személyes ügyfélszolgálat felkeresése esetén az adózók a hosszabb várakozási idő elkerülése érdekében a https://gov.pecs.hu/ oldalon előzetesen foglaljanak időpontot.

Az ügyfélkapuval rendelkező adózók ügyeiket elektronikusan is intézhetik az E-Önkormányzat Portálon vagy E-papír szolgáltatás igénybevételével.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata