Felkészült a nyári melegre a Tüke Busz

2024. június 17. 14:28 2024. jún. 17. 14:28

Minden nyárral együtt jár: ha hőségriadó, akkor klíma vagy tetőszellőztetés a buszokon és minden ajtón biztosított a fel-és leszállás - írja sajtóközleményében a pécsi busztársaság.

 

 

A pécsi közösségi közlekedésben a klímák üzembe helyezése a levegő hőmérsékletének is függvénye: amennyiben az országos tisztifőorvos elrendeli a hőségriadót, a klímával ellátott autóbuszokon is működnek légkondicionáló berendezések. A klímával nem rendelkező autóbuszokon a tetőszellőztető folyamatos nyitott állapota segíti a járművek utasterében a levegőcserét. A társaság az utastér átszellőzése és a gyorsabb utascsere elősegítése érdekében a legmelegebb nyári napokon átmenetileg az elsőajtós felszállási rendet is felfüggeszti, így az utasok felszálláskor a hátsó ajtókat is használhatják.

Társaságunk időben gondoskodott arról, hogy megfelelő, szakszerű karbantartást, valamint tisztítási és ózonos fertőtlenítési eljárást követően a klímák ismét üzemeljenek az autóbuszokon. A társaság teljes járműállományából jelenleg 40 db autóbusz rendelkezik légkondicionáló berendezéssel.

Az autóbuszvezetők, forgalmi kollégák több éves tapasztalatai és visszajelzései alapján elmondható, hogy a klímaberendezések működése ellenére előfordul, hogy egy-egy utas a felszállást követően kinyitja az ablakokat, így a klíma hatása nem érezhető az utastérben. Fontos tudni, hogy a városi autóbuszok utastér klímáinak hatékonysága nagyon változó lehet, mivel az egyértelműen függ az autóbusz megállók távolságától, az ajtók nyitott állapotának idejétől, és az ajtók számától. 

A Tüke Busz Zrt. a meleg nyári napokon történő utazáshoz azt javasolja utasainak, hogy visszazárható palackban vagy kulacsban vigyenek magukkal hűsítő vizet, amit utazásuk során szükség szerint akár az autóbuszokon is el tudnak fogyasztani.

Vigyázzunk magunkra és egymásra is a nyári melegben!