Három és félezer munkaóra a közösségért - Fotókiállítással ünnepli önkéntes programja eredményeit a pécsi Körber

2021. szeptember 22. 15:47 2021. szept. 22. 15:47

A Körber pécsi gyára nemcsak a régió iparában kulcsszereplő, hanem a helyi közösségben is jelentős súllyal bír. Az elmúlt két évben a járványhelyzet nehézségei ellenére kéttucat önkéntes napon segítettek iskolák, óvodák, közösségi terek szépítésében. Az eredményeket szabadtéri fotókiállításon mutatja be a cég, amely két hétig az Állatkertben, majd újabb két hétig a Széchenyi téren lesz látható.

A Körber önkéntes programjának gyökerei 2018-ig nyúlnak vissza. A társaság egy kertvárosi kutyafuttató rendbe hozását tűzte ki célul, végül azonban annyian jelentkeztek a munkavállalók közül, hogy egy lendülettel a közeli játszóteret is újrafestették és helyrehozták. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Emellett az önkéntes csapat biztonságos átkelést megkönnyítő zebrazászlókat helyezett ki három forgalmas pécsi gyalogátkelőhelynél, melyeket a vállalat a mai napig szükség szerint pótol. Innentől pedig nem volt megállás: az elmúlt két évben hét településen 22 önkéntes napot bonyolított le a társaság. Az ezeken részt vevő hatszáz körberes kolléga több mint három és félezer munkaórát fordított a szabadidejéből környezetszépítő munkára.

 

„A Körber társadalmi felelősségvállalási stratégiájának három kulcseleme a példamutatás, a szemléletformálás és az anyagi támogatás. Az önkéntes programmal egy olyan kezdeményezést indítottunk el, amely mintaként szolgálhat más baranyai cégeknek, egyúttal erősíti saját kollégáink elköteleződését. A helyszíneket az ő javaslataik alapján választjuk ki, az ötletgazdák pedig bekapcsolódnak a szervezésbe. Így számukra fontos helyeken, sokszor a közvetlen lakókörnyezetükben, a gyerekeik iskolájában-óvodájában tudunk segíteni” – foglalta össze Katona Gábor, a pécsi Körber ügyvezetője az elmúlt két év eredményeit összegző kiállítás megnyitóján.

A Pécsi Állatkertben tartott ünnepség helyszíne nem véletlen: júliusban kéttucat körberes kolléga munkájának köszönhetően készült el a barnamedve megnövelt kifutója, ahol a sakálokkal élhet együtt. Ezen felül megszépült a  papagájok ketrece. „2018 óta a Körber munkatársai rendszeresen önkéntes munkával segítik az Állatkert szépülését, és a vállalat immáron harmadik éve fogadja örökbe Nikolajt a barnamedvét. Az önkéntes napokon végzett munka után az emberek más szemmel néznek az Állatkertre, sokkal inkább magukénak érzik azt. ” – köszönte meg a körberesek segítségét Andricz Bertold, az Állatkert igazgatója.

 

A Körber fotókiállítása október 5-ig lesz látható az Állatkertben, majd további két hétig a Széchenyi téren. Az önkéntes napok a jól bevált módszer szerint jövőre folytatódnak. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!