Huszonkétmilliót adott a kormány a náci-botrányba keveredett Trombitás Kristóf alapítványának

2023. május 31. 13:49 2023. máj. 31. 13:49

22 millió forintnyi támogatást kapott a közpénzmilliárdokból működő Batthyány Lajos Alapítványtól a Védett Társadalom Alapítvány, írja a szélsőjobboldali eszméket terjesztő szervezet beszámolója alapján a K-Monitor.

Aki esetleg nem hallott volna az alapítványról:

  • az alapítvány erősen szélsőjobbos kötődésű,
  • az alapítvány a Facebook-odalán lelkesen pörgeti az oroszpárti propagandát, álhírekkel megspékelve,
  • alapítói között szerepel a Mi Hazánkos Szakács Árpád, Földi-Kovács Andrea, valamint a náci karlendítéses botrányáról elhíresült, megafonos „influenszer”, Trombitás Kristóf is.

Egyébként az alapítvány 2022-ben Pécsett, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában tartott rendezvényt, amelynek a házigazdája Kővári János volt, aki Mellár Tamás ellen indult el a választásokon, de elbukott az ellenzéki jelölt ellen.

Kapcsolódó: Kővári és az érintett iskola is mélyen hallgat a szélsőjobb-ügyről

Érdekesség, hogy a Nagy Lajos gimnázium akkor határolódott el Pankotai Lili felszólalásától, majd szinte ugyanakkor egy szélső jobbos rendezvényt tartottak az iskola épületében.

Visszatérve a támogatásra, 22 millió forintot kaptak arra a Batthyány Alapítványtól, hogy tudják finanszírozni a „Legyen divat a normalitás” nevű programjukat. A Telex észrevette, hogy az alapítvány nevét már nem sikerült rendesen leírniuk a honlapukon, ugyanis a Batthyány helyett Batthiányt írtak, kínos.