Időközi választást kell kiírni Cserdiben Bogdán László polgármester halála miatt

2020. július 14. 10:58 2020. júl. 14. 10:58

Cserdi polgármestere, Bogdán László tragikus hirtelenséggel hunyt el, emiatt időközi választást fognak kiírni a törvény értelmében a baranyai községben. Addig az alpolgármester viszi tovább a település ügyeit.

Július 14-én reggel írta meg a Hírklikk.hu, hogy elhunyt Cserdi polgármestere, Bogdán László, aki információk szerint önkezével vetett véget életének - számoltunk be a cikk nyomán a szomorú hírről. Az értesülést a Szabad Pécs és a RomNet is megerősítette, és lapunk is kapott időközben megerősített információt az esetről.

A Pécsi STOP megkereste a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatalt - ide tartozik Cserdi -, hogy mi várható most a település életében. 

A hivatalt vezető Magdó Szilárd jegyző lapunknak elmondta, össze fogja hívni a helyi választási bizottságot, amelynek határoznia kell arról, hogy mikorra írják ki az időközi választást a településen, amely a törvényi előírások miatt szeptember vége és október eleje közti időszakban várható. Addig a települést az alpolgármester vezeti ideiglenesen a jogszabályok előírásai szerint - foglalta össze.

A 24.hu azt írja, a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit, további részletekről nem adhatnak tájékoztatást.

Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere a Facebookon búcsúzott Bogdán Lászlótól. Mint bejegyzésében írta, 

"halála Cserdi és egész Magyarország óriási vesztesége."

 

Címlapi kép: Facebook/Cserdi község

Forrás: Pécsi STOP