Kiadták az építési engedélyt a nagyárpádi kereszteződés átépítéséhez

2021. november 29. 17:20 2021. nov. 29. 17:20

A Baranya Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt, így jövőre megkezdődhet a veszélyes nagyárpádi csomópont átépítése, és biztonságosabbá tétele – számolt be Facebook-oldalán a terület önkormányzati képviselője, Csaba István.

Lapunk már többször is beszámolt a nagyárpádi kereszteződés helyzetéről. Tény, hogy a város egyik legproblémásabb csomópontja, amely már több tízévre nyúlik vissza.

Előzmény: Akár már az idei évben megkezdődhet a nagyárpádi kereszteződés rendezése.

Úgy látszik, hogy most végre valahára pont kerül az ügy végére, ugyanis Csaba István, a terület önkormányzati képviselője egy videóban jelentette be, hogy megvan az építési engedély, így egy újabb lépéssel közelebb kerültek a fennálló helyzet megoldásához.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Az elmúlt hetek, hónapok hatósági egyeztetéseinek eredményeképp az önkormányzat megkapta a kormányhivataltól az építési engedélyt egy új, rendőrlámpával és gyalogátkelőhelyekkel ellátott csomópont. Az elkövetkezendő időszakban le kell folytatni a közbeszerzési eljárást, majd pedig reményeink szerint jövő év tavasszal, nyáron megkezdődhetnek a Kanizsai Dorottya és Kemény Zsigmond utcák kereszteződésében a munkák. kialakítására – mondta el Csaba István.