Koronavírus: a megelőző intézkedések fontosságára figyelmeztet Csorbai Ferenc

2020. augusztus 28. 13:04 2020. aug. 28. 13:04

A koronavírust megelőző óvintézkedések - mint az alapos kézmosás, távolságtartás, maszkhasználat - fontosságára hívta fel a figyelmet Csorbai Ferenc, Mohács ügyvivő polgármestere egy Facebook-bejegyzésben, mivel Baranyában több helyen is megjelent a vírus. Arra is kitért, hogy ugyan még látogatható a Mohácsi Egyesített Szociális Intézmény, de ha a járványhelyzet úgy kívánja, akkor látogatási és kijárási tilalmat fog elrendelni.

Facebook-bejegyzésben hívta fel a figyelmét a mohácsiaknak a város ügyvivő polgármestere (mivel a fideszes többségű közgyűlés feloszlatta magát a nyár elején), Csorbai Ferenc a koronavírus-járvány elleni megelőző óvintézkedések betartására, mivel Baranyában több helyen is megjelent a vírus (ezekről bővebben ebben a cikkben írtunk, a péntek reggeli koronavírus-adatokról pedig itt lehet olvasni).

Csorbai arra kérte a mohácsiakat, hogy a járvány első hullámához hasonló fegyelmezettséggel és együttműködéssel forduljanak a mostani helyzet felé, és azt is hozzátette, hogy ha hivatalos jelzést kap az önkormányzat, akkor helyben is meghozzák a szükséges mértékű és szigorúbb intézkedéseket. Addig azonban mindenki tartsa be az alapos kézmosás, a távolságtartás, a fertőtlenítés és a maszkviselés szabályait.

A polgármester jelezte, a városi intézményekben folyamatosan rendelkezésre áll kézfertőtlenítő, és a lakosság érdekében ügyelnek a szabályok betartására. 

A Mohácsi Egyesített Szociális Intézmény lakóit egyelőre továbbra is látogathatóak, de mindenkit kér a polgármester a látogatási rend szigorú betartására (ezen belül a portai regisztációra, a testhőmérséklet mérésére, a maszkviselésre, a kétméteres távolság megtartására), és amennyiben a körülmények úgy indokolják, el fogja rendelni a teljes látogatási és kijárási tilalmat.

Csorbai arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy a sombereki Szociális Otthonban megelőző jelleggel már látogatási- és intézmény-elhagyási tilamat vezettek be, a preventív intézkedéssel a munkatársakat, a bent élőket és a hozzátartozókat kívánja óvni az intézmény.

A bejegyzésben az is olvasható, hogy a mohácsi idősek és betegek meghatározott feltételek mellett ismét számíthatnak majd az önkéntes segítőkre, ha úgy hozza a helyzet, ehhez az önkormányzat rendelkezésére áll egy adatbázis, amit frissíteni fognak. 

A polgármester kitért a tanévkezdésre is (melynek normális és biztonságos indulásához a PDSZ pécsi ügyvivője szerint sok feltétel hiányzik), és jelezte, a diákok esélyegyenlősége érdekében az önkormányzat folyamatosan várja a számítástechnikai eszközök felajánlását, ha véletlenül ismételten beütne a digitális oktatás. A bejegyzésben írtak szerint a napokban egy vállalkozás húsz monitort adományozott a helyhatóságnak, amiket a többi más felajánlással együtt, a Mohácsi Tankerületi Központ bevonásával juttatnak el a valóban rászoruló családokhoz - de folyamatosan várják a használaton kívüli, de működőképes számítógépeket. emellett a városi könyvtárban zajlanak a felzárkózást segítő tanévindító foglalkozások, amelykre még lehet jelentkezni.

Bejegyzése végén a mohácsi polgármester arra kérte a helyi szolgáltatókat, hogy fokozottan ügyeljenek a fertőtlenítésre és tegyék lehetővé a vásárlók, vendégek, ügyfelek számára a kézfertőtlenítést. emellett viszont hívják fel a figyelmüket a maszkviselés és a távolságtartás betartására is - tette hozzá Csorbai Ferenc.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

 

Címlapkép: Facebook/Csorbai Ferenc

Forrás: Pécsi STOP