Koronavírusos lett a fia, karanténba vonult a Tüke Busz egyik munkatársa

2020. augusztus 27. 17:54 2020. aug. 27. 17:54

Pozitív lett a koronavírus-tesztje egy fiatal focistának, akinek az apja a Tüke Busz Zrt. munkatársa. Az érintett önkéntes karanténba vonult, a pécsi önkormányzat és a helyi tömegközlekedést ügyező cég megtették a szükséges lépéseket.

Az önkormányzat csütörtök kora esti közleménye szerint a pécsváradi futballcsapat egy Pécsett élő fiatal tagján augusztus 26-án, szerdán kora este végeztek koronavírus tesztet. A teszt eredménye ma, csütörtökön délután érkezett meg, és pozitív volt.

A fiatal sportoló vele egy háztartásban élő édesapja a pécsi önkormányzat közösségi közlekedési cége, a Tüke Busz Zrt. dolgozója. A kolléga a teszt eredményét azonnal jelezte a cég vezetése felé, azóta önkéntes karanténban van.

Mind a Tüke Busz Zrt. menedzsmentje, mind a pécsi városvezetés tud a kialakult helyzetről és közösen haladéktalanul megtették a szükséges lépéseket annak kezelése érdekében - írták.

(Korábban azt írtuk, hogy a Tüke Busz alkalmazottja buszsofőr, de ezt rosszul tudtuk, a tévesztésért elnézést kérünk - szerk.)

A pécsváradi focicsapat egy másik focistájáról Zádori János pécsváradi polgármester árulta el még szerdán, hogy pozitív koronavírus-tesztet produkált. Emiatt a csapatot karanténba küldték, mint ahogy a szederkényi focicsapatot is, mivel velük játszottak a pécsváradiak. A történtek miatt a hétvégi siklós elleni meccs is elmarad, de a polgármester lemondta a pénteki Neoton-koncertet és a szombati főzős programot. 

Szigetváron egy négytagú család két tagja lett koronavírusos nyaralás alatt. Vass Péter polgármester csütörtöki közleményében azt írta, a fertőzés kapcsán az önkormányzat egyik intézménye érintett, azokat, akik a pozitív mintát produkálókkal érintkeztek, karanténba küldik. Vass azt ígéri, ha további fertőzöttekről szereznek tudomást, értesítik a lakosságot.

Augusztus 26-ról 27-re 91 fővel emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, Baranyában 4, Somogyban 3, Tolnában 2 főnél mutatták ki a betegséget. Ekkora ugrásra ezt megelőzően áprilisban volt példa.

 

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP