Létrejött a Pécs Jövőjéért frakciószövetség: így folytatja tovább a munkát Péterffy Attila

2021. június 26. 17:45 2021. jún. 26. 17:45

Mint ahogyan arról a Pécsi STOP is hírt adott Pécs polgármestere, Péterffy Attila egy közleményben reagált tegnap Mellár Tamásnak és az általa gründolt Mindenki Pécsért Egyesületnek, azt követően, hogy a Mellár által vezetett egyesület kezdeményezte Péterffy Attila kizárását a soraiból, valamint 14 önkormányzati képviselőtől megvonták az egyesület névhasználatát a közgyűlésben.

Péterffy a tegnapi közleményben, melyet a közösségi oldalán is megosztott, azt írta köszöni a Mindenki Pécsért eddigi támogatását, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a közös munkájuk itt véget ért. A részletekről egyébként, itt ebben a cikkünkben írtunk: Miért kelti Mellár Tamás a feszültséget?

Péterffy Attila friss sajtóközleményéből pedig kiderül, valóban a közös útjuk végére értek a Mindenki Pécsért Egyesülettel, ugyanis a polgármester, illetve a 14 önkormányzati képviselő - akiket megvontak az egyesület névhasználati jogától - és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért! Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Péterffy Attila közleményét változtatás nélkül közöljük: 

"A Mindenki Pécsért Egyesület szerepe az elmúlt években történelmi volt. Arra szövetkeztünk, hogy elzavarjuk a koncepciótlan, enyves kezű és inkompetens Fideszes városvezetést. És arra, hogy adjunk Pécsnek egy lehetőséget, hogy még jobb hely legyen, egy prosperáló város, ahonnan nem elmenekülnek a lakói, hanem ahol boldogan és jól élnek.

Ezen az úton elindultunk, a városból megállt az elvándorlás, az első másfél évben számtalan új munkahelyet létesítettünk és végre nem adósodunk tovább. A fordulat megtörtént, küldetését az Egyesület teljesítette.

Nekünk, a városvezetésnek, és a többséget adó képviselőknek azonban sok munkája van még. A Pécsiek bizalmát nem csak megszerezni kell, hanem meg is kell tartani. A város, amit elképzeltünk még messze nem az, mint amit látni szeretnénk! 


A város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért!

Köszönöm mindazt, amit eddig elértünk, egyben sok sikert kívánok az Egyesületnek a további munkájában.Pécset vezetni nem csak óriási kihívás, de hatalmas felelősség is. Ennek tudatában fogunk tovább dolgozni, Pécs jövője érdekében." Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!