Megkezdődik a Bánki Donát Utcai Általános Iskola felújítása - Itt vannak a részletek

2020. december 21. 11:03 2020. dec. 21. 11:03

Aláírták a kivitelezői szerződést, így a munkaterület átadás-átvételi eljárással január végén megkezdődik a TOP-6.5.1-16-PC1-2017-00001 azonosítósszámú, Bánki Donát Utcai Általános Iskola energetikai korszerűsítése tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, elsősorban közintézményeket energetikailag korszerűsítse. A felújításokkal az épületek üzemeltetése gazdaságosabbá, fenntarthatóbbá válik, így a beruházások hozzájárulnak a klímavédelemhez és Pécs zöld városi törekvéseihez. Fenti cél érdekében a pécsi önkormányzat a „TOP-6.5.1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra a Bánki Donát Utcai Általános Iskola energetikai korszerűsítésére vonatkozó pályázatát nyújtotta be 2017-ben. 

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által összeállított projekt 100%-os támogatásintenzitás mellett, bruttó 691 200 000 Ft támogatást nyert el. A szükséges előkészítést követően a közbeszerzésen kiválasztott vállalkozóval a kivitelezési szerződést december elején írták alá, derül ki az önkormányzat által küldött közleményből. 

A projekt a 8 évfolyamos általános iskola tornateremmel és uszodával rendelkező épületegyüttesének komplex energetikai felújítására terjed ki. Ennek keretében egyebek közt a korszerűtlen külső homlokzati nyílászárókat modern, hőszigetelt nyílászárókra cserélik, szigetelést kapnak az épület külső falazatai és tetőszerkezete, valamint vandálbiztos termofejekkel ellátott radiátorokat építenek be. Az épületre napelemes rendszert telepítenek.

A pécsi önkormányzat 54 millió forintos önerejéből a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó beruházások, így többek között új tűzjelző rendszer kiépítése, az épület belső festése és a külső lépcső felújítása is megvalósulnak.

A kivitelezési munkálatok előreláthatólag 2021. január végén, a munkaterület átadással kezdődnek meg, és várhatóan 9 hónappal később, 2021 őszén vehetik újra teljesen birtokba a diákok a felújított iskolaépületet.

Forrás: Pécsi Önkormányzat 

Címlapkép: Illusztráció