Mi történt a Pécs Aktuál szorgos kormánypárti kamuprofiljaival?

2021. február 18. 13:29 2021. feb. 18. 13:29

Két héttel ezelőtt rántottuk le a a leplet azokról a hamis facebook felhasználókról, melyek minden bizonnyal a pécsi kormánypárti orgánum propaganda katonáiként szolgáltak. A profilokat arra használták, hogy a pécsi polgármestert elhiteltelenítsék, néha pedig arra, hogy a PTE modellváltását vagy éppen Hoppál Péter tevékenységét istenítsék. Számos kérdés felmerült bennem ezzel kapcsolatban, például az, hogy egy újságnak miért van szüksége ilyen módszerekre, illetve, hogy ki lehet az, akinek ennyi ideje van erre. Továbbra sem tudni annak a személynek a nevét, aki a troll hadsereg mögött áll, viszont erősebb tippeink vannak mint Orbán Viktornak tippmixen bizonyos focimeccsekre. Főleg annak árnyékában, hogy az említett lapnál dolgozik olyan szerkesztő is, akit már többször elítéltek különböző bűntettekért. Bár ők tagadják, mégis sokszorosa annak a tippünknek az oddsa, hogy valamelyik belső munkatárs tolja kommentek formájában a kormánypárt által diktált narratíva szekerét, mintsem, hogy valaki kívülről ilyesmivel szórakozna. A hírnek nagy visszhangja lett, sokan megosztották cikkünket (innen is köszönjük), viszont a kérdés az, hogy mi történt ezekkel az álprofilokkal? 

  • Cikkünk megjelenése után hirtelen az általunk összes megemlített komment törlésre került az említett "hír"portál facebook oldalán, nagyjából fél órán belül.
  • Számos kamuprofilt összehangoltan egyszerűen töröltek a közösségi oldalról.
  • Amik megmaradtak, azoknak leprivátolták az adatait, nehogy ezután lássunk bármit is belőlük. 
  • Megváltoztatták a profil és borítóképüket.
  • Valakinek még a nevét is megváltoztatták, nehogy később rájuk találjunk.
  • Érdekesség az is, hogy mióta rájöttünk a nagy turpisságra egy ilyen kommentelővel nem találkozni a Pécs Aktuál hasábjain.

 

Valaki nagyon jót szórakozik 

Például Eszterünk, aki szerint felelősségteljes döntés született a PTE-n, és, aki szerint Hoppál Péter Magyarország egyik legaktívabb képviselője hirtelen valami anime karakterré változott 

Forrás: Facebook

 

Külön köszönet neki, hiszen hirtelen kikövette a Pécs Aktuált és Hoppál Pétert, helyette belikeolt minket. Ja, és megszerette a virágokat.

 

 

Martinnak, aki szerint Péterffy Attila egy bohóc és a kutyafáját, azért ennyit nem változott az ízlése, sőt továbbra is kampányol Hoppál Péter mellett. 

 

Persze ez a bejegyzése nem örvend nagy sikernek, hiszen mindössze 2 kamuprofil lájkolta, köztük fent említett Eszterünk.

 

Sándor, aki annó még köszönetét fejezte ki a Pécs Aktuál komment szekciójában Hoppál Péternek remek teljesítményéért, azóta egy NFL amerikai foci bajnok lett,és még az élet iskoláját is kijárta. Lehet innen a sok tapasztalat közéleti témák terén. 

 

 

Ildikó pedig a borítóképét egy popcornt zabáló kutyusra cserélte, majd Fideszesből hithű Momentumos lett. 

 

 

Még egy jó ideig mutogathatnánk, hogy mik változtak azóta mélyen becsült kamuprofiljainkon, viszont akkor sose érnénk cikkünk végére. Azt is észrevettük, hogy azóta létrehoztak új fiókokat is, viszont az már tényleg a legalja. Kommentelni még nem látuk őket sehol, viszont lájkolásra előszeretettel használják őket például Hoppál oldalán. 

Egy valamit tudunk tenni. Jelentjük őket, hiszen a Facebook nem feltétlen tolerálja a hamis felhasználókat. Megköszönjük olvasóinknak, hogyha az itt bemutatott, megemlített "személyeket" reportolja, hiszen akkor akár az is kiderülhet ki készíti ezeket a fiókokat. Mutatjuk hogyan: 

 

 

Ha sokan jelentik ezeket a fiókokat, a Facebook akár azt is letilthatja, aki ezeket üzemelteti. Reméljük a legjobbakat. 

Forrás: Pécsi STOP