Módszeresen próbálják mérgezni a kutyákat Pécsett

2020. február 12. 15:26 2020. feb. 12. 15:26

Az RTL HÍradó szerint legalább féltucat helyen próbálták megmérgezni a kutyákat az elmúlt egy hónapban Pécs nyugati városészében. 

A riport szerint fagyállóba mártott szöges kolbászdarabokat és patkánymérget is kihelyeztek az állatoknak, úgy tudni, egy kutya el is pusztult, több állat életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A Pécsi STOP még január közepén adott hírt arról, hogy a PMFC pálya körül fagyállós falatokat szórtak ki az ebeknek.

A csatornának nyilatkozó gazdi azt mondta, hogy ők a Bihari János utcai kutyafuttatón, a padnál találtak mérgezett, szöges kolbászdarabokat, egy hajszálon múlt, hogy nem ette meg a kutyája.

A riport szerint Kovácstelepen, a Bánki Donát úton és a Bihari utcai kutyafuttatón is szöges-fagyállós kolbászokat helyeztek ki, a Szántó Kovács János utcában, az Építők útján és a Stadion utcában patkányméreggel próbáltak ártani a kutyáknak.

A rendőrség a csatornának azt mondta, az elmúlt hetekben nem érkezett hozzájuk bejelentés kutyamérgezésekkel kapcsolatban.

Nem az első eset, és nem is a második

Amint arról lapunk korábban beszámolt, 2018 decemberében Kertvárosban, az Aidinger utca környékén tettek ki mérget ugyanilyen formában az ebeknek, 2019 elején pedig szöggel megtöltött virslidarabokat szórtak ki a Littke József utcai buszmegállónál, a kutyafuttató közelében. Tavaly év elején Komlón is szórtak fagyállós falatkákat, de egy járókelő tetten érte a delikvenst, aki elfutott.


 

Forrás: RTL Híradó/Pécsi STOP