Nem adott igazgatói megbízást az abaligeti iskola vezetőjének a Hittudományi Főiskola rektora

2019. augusztus 19. 10:54 2019. aug. 19. 10:54

A tantestület szándéknyilatkozatot adott ki, amelyben leszögezték, ők továbbra is kiállnak az iskola és a közösség mellett.

Az abaliget.ma felületén jelent meg a napokban egy rövid cikk, amelyben az olvasható, hogy az Abaligeti Szent Mária Magdolna Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete szomorúan vette tudomásul, hogy a fenntartójuk, a Pécsi Hittudományi Főiskola rektora, dr. Kovács Gusztáv rektor a 2019/2020-as tanévre nem adott igazgatói kinevezést az eddigi megbízott igazgató Gálos Lászlónak.

A tantestület ugyanakkor egy szándéknyilatkozatot is megjelentetett ugyanezen a felületen, amelyben biztosítják a szülőket, hogy ők kiállnak az iskola és a közösség mellett és arra törekednek, hogy a gyerekek továbbra is abban az oktatási formában és az eddigi iskolához méltó szellemben részesüljenek, amit megszoktak. 

Készen állunk a 2019/20-as tanév megkezdésére és a működés zavartalan folytatására.

- áll a szándéknyilatkozat végén.

Bár az írás nem tér ki arra, hogy mi lehet a menesztés mögött, egy korábbi interjúban (ami az abaliget.ma felületén jelent meg június 9-én) Gálos László megbízott igazgató a következőt nyilatkozta:

(...) Iskolánk fenntartója a Hittudományi Főiskola, melynek vezetésében 2017-ben változás történt, ami - érthetetlen módon - magával vont egy nagyfokú bizalomvesztést az iskolával szemben. Sajnos jelenleg az egyik legnagyobb kihívást az iskola jelenlegi működésének megőrzése jelenti. Furcsa, hogy erről kell beszélnünk, miközben két év pazar beiskolázási mutatója és a folyamatosan növekvő gyereklétszám mellett felépült az új tornatermünk is - és itt rögtön szeretném újra megköszönni az önkormányzat nagylelkű támogatását is!

Nyár közepén Kaposváron váltott le két egyházi oktatási intézményvezetőt a megyéspüspök, július elején pedig Győrben történt ilyen.

A Pécsi STOP az üggyel kapcsolatban megkereste a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolát és a Pécsi Egyházmegyét is, amint választ kapunk, újra jelentkezünk.

Forrás: Pécsi STOP