Otthagyja a ZSÖK-öt Magyar Attila

2019. december 21. 14:57 2019. dec. 21. 14:57

Év végével távozik a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-től Magyar Attila gazdasági igazgató, mellette Szécsi Máté programigazgató is a távozás mellett döntött. Magyar a POSZT-ot szervező cég vezetője, melynél súlyos hiányosságokat tárt fel a még fideszes többségű pécsi önkormányzat egy, lapunk cikke nyomán indult vizsgálat során.

Magyar és Szécsi távozásáról szombaton írt a Bama.hu. Szécsi Máté kapcsán megjegyzik, nevéhez fűződik a Zsolnay Fényfesztivál lebonyolítása, Magyar Attila kapcsán pedig annyit írnak, hogy felesége is otthagyja a negyedet.

Arról már nem szól a cikk, hogy Magyar Attila a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) szervező POSZF Nkft. vezetője, és amelynél súlyos hiányosságokat tárt fel az az önkormányzati vizsgálat, amelyet Páva Zsolt fideszes polgármester indított a Pécsi STOP tavaly október 12-ei cikke után.

 

Tavalyi cikkünkben bemutattuk, hogyan mozgott a POSZF Nkft. és az Aktor Kft.elnevezésű magánvállalkozás között két év alatt 118 millió forint. Az Aktor vezetői és a POSZF vezetősége között elég nagy átfedés volt cikkük születésekor, többek között Magyar Attila is a tulajdonosok között volt. Az önkormányzati vizsgálat több lépésre kötelezte Magyar Attilát, többek között meg kellett szüntetnie az Aktor Kft-vel kötött szerződését.
 

Forrás: Pécsi STOP