Pirosba borul a Pécsi Tv torony a tűzoltók napján

2021. május 4. 16:08 2021. máj. 4. 16:08

Május 4-e a tűzoltók számára régóta hivatalos ünnepnap, hiszen tűzoltó elődeink és a „tüzes mesterségek” képviselői hosszú ideje védőszentjükként tisztelték Szent Flóriánt a „tűz katonáját”. Flórián életével, tetteivel példaképpé, jelképpé vált, szentté avatták emberségéért, másokért való tenni akarásáért, hősies bátorságáért.

A tűzoltók az ő szellemében, az ő eszméjét követve teszik nap, mint nap, amit az emberség, a tisztesség, a becsület ma is megkövetel. Elsőként szállnak szembe tűzzel, vízzel, a természeti erőkkel, kockáztatva az életüket. Ezen a napon emlékezünk meg azokra a bajtársainkra is, akik életüket adták feladatuk teljesítése során.

Ez is érdekelhet: Már 48 éve, hogy odafönn, a mindenek tetejébe a tévétorony magasodik

Május 4-én, Szent Flórián napján elsősorban azok jutnak eszünkbe, akik a lángok kevésbé barátságos „arcát” ismerik. Azonban a „tüzes mesterséget” űző kéményseprők is ekkor ünnepelnek, róluk sem szabad megfeledkeznünk, hiszen a kéményseprők munkájukkal jelentős megelőző tűzvédelmi tevékenységet végeznek.

A mai napon, a tűzoltók és kéményseprők előtt tisztelegve, a Pécsi Tv torony piros fényfestést fog kapni. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Címlapkép: Tv torony - Forrás: YouTube videó részlet, csakistiphoto