Polgármesteri szavazólapra kísértetiesen hasonló papiros látszik a romáknak szervezett pécsi kajaosztás helyszínén, ami nem volt szavazókör

2019. október 13. 18:51 2019. okt. 13. 18:51

Közzétette az ATV azokat a felvételeket, melyeket vasárnap reggel készített bántalmazott operatőrük egy pécsi önkormányzati irodánál, ahová romáknak szerveztek élelmiszerosztást a választás napjára. A videón, a helyiségben feltűnik egy lap, mely rettentően hasonlít arra a szavazólapra, amin a pécsi polgármesterjelöltek közül lehet választani, holott az iroda nem volt szavazókör, a szavazólapot pedig tilos kivinni a szavazókörből.



Mint ismert, a reggeli dulakodás során az ATV operatőre vállsérülést szenvedett, mely nyolc napon túl gyógyuló is lehet. Az önkormányzat adóforintokból fenntartott lapjának időközben nyilatkozott egy helyi, aki szerint Gyimesi randalírozni jött, és kopaszok is voltak. Gyimesi lapunknak elmondta - a PécsMa.hu nem szólaltatta meg -, hogy egyetlen "kopasz" volt a helyszínen: az ellenzéki összefogás jelöltje, Hencsei Zsolt. Az ATV kamerája az incidens során folyamatosan forgott, mindent felvett.

Az ATV az esti híradójában megmutatta az esetről készült videót, mely az alábbi képkocka miatt különösen érdekes:

Polgármesteri szavazólap? (részlet az ATV Híradójából)

A képen ránézésre egy olyan lap látszik, mely rendkívül, mondhatni megegyezésig hasonló ahhoz, amin a pécsi polgármesterjelöltekre lehetett voksolni.

Amennyiben valóban egy polgármesterjelölti szavazólap látszik a felvételen, akkor választási csalás történt, mivel az iroda nem volt szavazókör, azaz semmi keresnivalója ott egy ilyen dokumentumnak, a szavazólapot pedig lefotózni és a szavazókörből kivinni is tilos.

Lungo dromos szálak?

A Szabad Pécs a PécsMa.hu által közölt kopaszozós videóban felismerni vélte Varga Istvánt, aki a Lungo Drom pécsi listáján szerepel, de a riportban elhangzik a Dosta Sas Kulturális és Jogvédő Szervezet neve, mely a lap szerint szintén Vargához köthető. A lap szerint elképzelhető, hogy Varga lehet az ételosztás főszervezője.

Varga Facebook-oldalán egymást érik a kormányt támogató posztok, fotózkodott Bayer Zsolttal, Semjén Zsolttal és Gulyás Gergellyel is. A Szabad Pécs vette észre, hogy az EP-választások során Varga István a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor által jóváhagyott aktivistaigazolvánnyal is rendelkezett.

Megjegyzik, Varga megyeszerte felbukkan különböző ingyenes roma rendezvényeken, sokszor úgy tűnik, hogy szervezőként, egy ilyen, a pécsi Expo Centerbe szervezett programon Hoppál Péterrel lőtt egy közös képet. A Szabad Pécs  PécsMa által közölt videón látható Vargában.

Forrás: Pécsi STOP