Tömeges tesztelésbe kezdtek Pécsváradon, rengeteg a fertőzött, a polgármester is beteg

2021. március 18. 17:40 2021. márc. 18. 17:40

Tömeges tesztelésbe kezdtek Pécsváradon, ahol az eddigi adatok arról adnak tanúbizonyságot, hogy az orvosnál megjelent páciensek kétharmada megfertőződött. A vizsgálatot a város önkormányzata finanszírozza. Döbbenten állnak az eredmény előtt, mert kiderült, hogy a településen nagyon gyorsan terjed a vírus. A polgármester is megbetegedett, derül ki az ATV riportjából.

Pécsváradon a tömeges tesztelés során nagyon sok emberről derült ki, hogy elkapta a koronavírust. A város polgármestere, Zádori János is megfertőződött. Zádori az ATV Híradójának beszélt arról, hogy valószínűleg a gyermeke vihette haza a betegséget, ugyanis a  19 fős osztályából ugyanis 11-en pozitívak lettek.

A polgármester és családja először csak karanténba kerültek, de ahogy az orvos is jósolta, néhány napon belül ők is elkapták a fertőzést. 

A tesztelést végző orvos híradónknak azt mondta, hogy jelenleg a középkorúak a legérintettebbek. Szerinte a brit mutáns lehet a betegségek okozója, erre utal, hogy agresszíven söpör végig egész családokon. Bíró Ferenc azt tartja a legrosszabbnak, hogy eleinte csak enyhe tünetek a jellemzőek, éppen ezért nem lehet tudni, hogy ki az, aki néhány napon belül kórházba kerül és ki az, aki az enyhe tünetekkel megússza.

Az eddigi adatok szerint a tesztek több mint kétharmada mutatott pozitív eredményt, ami egyértelműen jelzi, hogy Pécsváradon tombol a járvány harmadik hulláma.

Forrás: ATV

Címlapkét: ATV videó