Tovább folyik a nyomozás a harkányi választók létszámának furcsa növekedése miatt

2019. október 18. 12:42 2019. okt. 18. 12:42

A tavalyi országgyűlési választás után eléggé megugrott a harkányi választók száma, emiatt az ellenzéki polgármesterjelölt feljelentést tett. A választáson végül a Fidesz győzött a fürdővárosban. A nyomozás viszont még tart, közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt.

Mint ismert, lapunk még augusztusban írt arról, hogy a tavalyi országgyűlési választás óta eléggé megugrott Harkányban a választópolgárok száma. Akkor a Pécsi STOP megkereste a városi jegyzőt, aki a furcsa kiugrás okát nem tudta, de szerinte a fürdőváros vonzerejének lehet ehhez köze, valamint annak, hogy sokan állandó bejelentkezéssel akarták a víkendtelepen álló házaik után járó adót megúszni.

Augusztus végén az is kiderült a Népszava cikkéből, hogy a helyi ellenzéki polgármesterjelölt Varga László feljelentést tett az ügyben okirathamisítás miatt, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig a Siklósi Rendőrkapitányságot jelölte ki az eljárás lefolytatására.

Szeptember 20-án a Pécsi STOP megkereste a megyei főkapitányságot, hogy mi a helyzet a nyomozással, akkor azt a választ kaptuk, hogy a hatóság

"közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, amelynek részleteiről bővebb felvilágosítást a nyomozás érdekeire való tekintettel nem áll módunkban adni"

- írtuk korábbi cikkünkben.

Az október 13-ai önkormányzati választás után (amelyet Harkányban a Fidesz nyert) lapunk ismét megkereste a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy tart-e még a nyomozás, történt-e már gyanúsítás, vagy ha lezárult már az eljárás, úgy milyen eredményre jutottak.

A főkapitányság az alábbi választ adta:

"Tájékoztatjuk, hogy az Ön által kérdezett esettel kapcsolatban feljelentés alapján a Siklósi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, amelynek részleteiről bővebb felvilágosítást a nyomozás érdekeire való tekintettel nem áll módunkban adni."

Forrás: Pécsi STOP