Vendéglátós és civil a Mindenki Pécsért Egyesület következő két jelöltje

2019. augusztus 12. 14:20 2019. aug. 12. 14:20

Nyilvánosságra hozta Péterffy Attila független polgármesterjelölt, hogy kiket indít a 9-es és 10-es választókerületben a Mindenki Pécsért Egyesület. Az egyik jelölt a vendéglátásban dolgozó vállalkozó, a másik aspiráns pedig egészségügyi civil szervezeteknél segítő édesanya.

Újabb két, a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben induló képviselőjelöltet mutatott be Péterffy Attila független polgármesterjelölt a Facebook-oldalán, akik a 9-es és 10-es választókerületekben indulnak. 

(9-es kerület: Ispitaalja, Szigeti külváros déli részre, Mártírok útja, Szabadság utca. 10-es kerület: Alsómakár-Makár-Felsőmakár egy része, Csoronika, Aranyhegy, Donátus, Bálics egy része, Deindol, Középdeindol, Szentkút.)

A 9-es kerületben az egyesület Auth Istvánt indítja, róla a következőket lehet olvasni a bejegyzésben:

"István vállalkozó, vendéglátással foglalkozik. Tevékenykedett üzletvezetőként, majd 2011-től saját vállalkozásba fogott és azóta is éttermet üzemeltet. Ismeri a helyi viszonyokat, a vállalkozók kiszolgáltatott helyzetét, a munkaerőhiány okozta hátrányokat, és az emberek mindennapos gondjait. Mindez egyszerűen hangozhat, de vállalkozóként, pécsiként érzi, hogy cselekednie kell. Pontosan, megbízhatóan, Pécsért, mint ahogy azt eddig is tette minden erejével.

A 2014-es országgyűlési választások után döntötte el, hogy politizálni fog, mert a morgolódás helyett a tenni akarást választotta."

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a jelölt megválasztása esetén az élhető, szerethető és a helyi vállalkozásokra épülő erős Pécsért szeretne dolgozni. Auth István csapatban gondolkodik, az „egy mindenkiért, mindenki Pécsért” elvet vallja a bejegyzés szerint.

 

A 10-es választókerületben Siposné Bikali Évát indítja az egyesület, őt így ajánlja a pécsieknek a független polgármesterjelölt, aki szerint rátermett női képviselők nélkül nem működhet egyetlen demokratikus szervezet sem:

"Évának két kislánya van, 13- és 11 évesek. Rendezett családban élnek. Nagyobb gyermeke transzplantáción esett át, így kapcsolódott be több egészségügyi civil szervezet munkájába. E tevékenységével sokak tiszteletét kivívta környezetében.

Éva eddigi életében nem játszott szerepet a politika, most azonban úgy látja, hogy neki is tennie kell a változásért, képviselőként szeretne dolgozni Pécsért, az itt élő emberekért!"

Péterffy Attila mindkét bejegyzésében arra kéri a pécsieket, hogy az önkormányzati választáson, október 13-án a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeit támogassa.

(Az 1-es és 2-es választókerületben az egyesület nevében induló jelöltekről ebben, a 3-as és 4-es választókerületben indolókról ebben, az 5-ös és 6-ös körzetben sorompóba álló jelöltekről ebben, míg a 7-es és 8-as körzeti jelöltekről ebben a cikkben írtunk bővebben.)

 

Forrás: Pécsi STOP