Zajlik a nyomozás a vagyonhasznosítónál és a PSN-nél kibukott korábbi ügyek miatt

2020. április 29. 16:10 2020. ápr. 29. 16:10

Az ellenzéki többségű pécsi városvezetés még tavaly decemberben jelentette be, hogy a vagyonhasznosítónál az előző városvezetés idején indult két ügylet kapcsán is feljelentést tettek, mert kérdésesek voltak. Azóta az is kiderült, hogy a PSN-nél meg a gyanú szerint adatok tűntek el, itt is feljelentés történt. Péterffy Attila polgármester az ötödik online városinfón arról számolt be, hogy mindkét esetben zajlik a nyomozás.

Mint ismert, Péterffy Attila pécsi polgármester már a kampányban jelezte, hogy megválasztása esetén átvilágítást fog végeztetni a pécsi önkormányzati cégeknél, mert több olyan ügylet is tudomására jutott, ami fölvetheti a visszaélés, vagy a bűncselekmény kérdését.

Az átvilágítások el is indultak, decemberben pedig egy sajtótájékoztatón jelentette be  a polgármester és Bodnár Imre ügyvéd, az átvilágítást végző ügyvédcsapat vezetője, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt-nél két gyanús ügylet kapcsán tettek feljelentést (ezekről bővebben ebben a cikkben lehet olvasni - a szerk.). Február elején az is kiderült, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indított eljárást.

Egy másik ügy a PSN Zrt-nél bukott ki, ott adatok tűntek el a gyanú szerint, emiatt tett feljelentést a mostani vezetés (az adateltűnés gyaníthatóan azon időszakban következett be, mikor a mostani vezetés még nem vette át a céget az előzőtől, amelyet Vári Attila fideszes polgármesterjelölt vezetett). Abban az ügyben március elején írtuk meg, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság elindította a nyomozást.

Az április 29-én, szerdán tartott ötödik online városinfón Péterffy Attila polgármester egy kérdésre válaszul elmondta, hgy a két ügyben zajlik a nyomozás, a Vagyonhasznosító-ügyben a Legfőbb Ügyészség a somogyi rendőröket bízta meg az eljárás lefolytatásával, a somogyi ügyészség felügyelete mellett (vagyis valószínűsíthető, hogy a baranyai megyei főkapitányság a kizárását kérte az ügyből, hogy még az elfogultság látszatát is elkerüljék - a szerk.). A PSN ügyében pedig a rendőrség nemrégi kijelölte az informatikai szakértőt - jelentette be a polgármester.

Forrás: Pécsi STOP