A Pécsi Ítélőtábla enyhítette a késelő büntetését

2023. szeptember 6. 10:52 2023. szept. 6. 10:52

Egy férfi évekkel ezelőtt késsel rontott volt élettársára, majd ezt követően a nő új párját megszúrta az eszközzel.

Az érintett zalai férfi 2016-tól kezdve kapcsolatba lépett fiatalkori barátjával, aki később élettársa is lett. 2020-ra váratlan fordulatot vett a kapcsolatuk, a viszonyuk megromlott, mivel a nő egy másik férfival került érzelmi kapcsolatba. A vádlott nem tudta ezt feldolgozni, és hónapokig próbálta helyreállítani a kapcsolatukat, mindez nem bizonyult sikeresnek – áll a Pécsi Ítélőtábla közleményében.

2021. július 15-én, éjszaka a vádlott (volt) szerelme házához ment, ahol észrevette a hölgy új barátjának autóját. Elkeseredettségében hazament, egy konyhakést vett magához, majd éjfél után visszatért. A ház bejárati ajtaját berúgva a hálószobába rontott, ahol volt élettársának barátjával dulakodni kezdett, és eközben többször megszúrta a férfit. Ezután a szomszéd házba menekülő nő után indult, akit többször megütött, majd és gyilkossággal fenyegette.

A sértettek végül együttes erővel – a rendőrök érkezéséig – a földre szorították. Az elsőfokú bíróság a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt találta bűnösnek, és 17 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen azonban a védelem enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását javasolta.

A Pécsi Ítélőtábla a jogerős ítéletet kihirdetve a vádlott büntetését 14 év fegyházbüntetésre mérsékelte, egyéb tekintetben pedig az elsőfokú ítéletet megerősítette.

Forrás: PécsMa