Egy hónapja szökésben a Komlói úti takarékrabló

2020. június 12. 11:33 2020. jún. 12. 11:33

Egy hónapja nincs nyoma annak a férfinak, aki május 12-én fegyverrel rabolt ki egy takarékfiókot a Komlói úton. A nyomravezetőnek egymillió forint jár, a rendőrség nagy erőkkel keresi, egyelőre azonban nem lelik a vélhetően ragasztott szemöldökű bűnözőt.

Nyugodt, higgadt, kommunikatív, intelligens, 42-43-as láb

"Nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik" - jellemezte a rendőrség a rablást követő felhívásában a férfit, aki maszkban és kesztyűben sétált be a pénzintézetbe, de a biztonsági kamera felvétele szerint bent lehúzta a maszkot. Fegyverével ugyanakkor nem hadonászott, és az ujját előírásszerűen nem tartotta a ravaszon (szakszóval élve elsütőbillentyűn - szerk.). A felhívásban az is szerepelt, hogy a rabló mintegy 175 centi magas, középkorú, erősebb testalkatú, 42-43-as cipőt hord. 

Fotók forrása: police,hu

A hatóság nem tartja kizártnak, több réteg ruhát viselt, a rablást követően valószínűleg levette a felsőjét, amely alatt feltehetően sötét színű ruházat volt. A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét színű, műanyagkeretes szemüveget viselt, valamint egy szürke színű, kisméretű hátizsák volt nála. A beszerzett információk szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik. 

"Vérfürdőt rendez, mert neki már mindegy"

A rendőrség vizsgálja annak a lehetőségét is, hogy a férfi esetleg súlyos betegségben szenvedhet, amely azonban mozgásában nem akadályozza.

Ez érdekesen egybevág az ATV.hu korábbi híradásával. A csatorna május 21-i esti híradójában hangzott el, hogy a rabló azt mondta, amennyiben a dolgozók megnyomják a pánikgombot, vérfürdőt rendez, mert neki már mindegy. Elhangzott az is, hogy információik szerint közel ötmilliót vitt el a rabló. A pontos összeget lapunk próbálta megtudni a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól, de a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árulták el. 

Ragasztott szemöldökkel álcázhatta magát

A rendőrség utolsó, június 2-i tájékoztatása az ügyben az volt, a rabló a bűncselekmény elkövetésének idejére valamilyen módon megpróbálhatta megmásítani a kinézetét. Az arcelemzés megállapításai szerint feltételezhető, hogy a férfi arca teljesen szőrtelen, így a szemöldöke lehet ragasztott is. 

Az ügyben egymilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség, egyelőre azonban nincs meg a rabló. Lapunk péntek délelőtt érdeklődött az ügy kapcsán a megyei rendőr-főkapitányságnál, miszerint tudható-e bármilyen, korábban nem közölt részlet, fejlemény. A rendőrség viszont azt mondta, a kiadott közleményeken túl a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást egyelőre nem adnak.

Nem először rabolták ki a takarékfiókot - az az elkövető sincs meg

A Komlói úti pénzintézetet tavaly november 19-én is kirabolták: akkor egy 60-65 év körüli sántító (vagy sántítást mímelő) férfi fosztotta ki a bankot, a hírek szerint a férfi 3 millió forintot rabolt, a rendőrség azóta sem bukkant a nyomára. 

Forrás: Pécsi STOP