Kerekesszékes pécsi férfitől loptak mobiltelefont

2024. március 27. 13:47 2024. márc. 27. 13:47

A gyanúsítottat azóta letartoztatták kifosztás bűntettének gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a sértett születésétől fogva nem tud önállóan beszélni és mozogni, csak elektromos kerekesszékével, de mozgása így is koordinálatlan – tájékoztatott közleményében a Pécsi Törvényszék.

Március 22-én Pécsett a belvárosban a sértett kerekesszékével közlekedett, amikor egy kijelölt gyalogátkelőhelyen átért a túloldalra. Ott találkozott egy négy fős csoporttal, köztük a gyanúsítottal, aki provokálta őt. A sértett, félelmében félreállt, és telefonjával kezdett foglalkozni annak érdekében, hogy a társaság távolabb kerüljön tőle. Azonban a gyanúsított és társai követték. A mozgáskorlátozott férfi, félelmében bekanyarodott egy utcába és megállt, de az öléből leejtette a telefonját. Ekkor a gyanúsított odalépett hozzá, és felajánlotta segítségét, amit a sértett határozottan elutasított. Ekkor a gyanúsított erőszakkal levette a karfához rögzített telefont, az ehhez kapcsolódó csat pedig eltört. Ezt követően a férfi a telefonnal elhagyta a helyszínt.

A mobiltelefont később a gyanúsított lakóhelyén tartott házkutatás során megtalálták.

A férfi korábban többször volt büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt, jelenleg pedig több büntetőeljárás folyik ellene. Feltehetően szabadlábon hagyása esetén az eljáró hatóságok elől elmenekülne vagy rejtőzködne, esetleg újabb bűncselekményeket követne el. Ezért a bíróság letartóztatást rendelt el. Az ügyész a bíróság döntését elfogadta, de a gyanúsított még fellebbezhet. Védőjének három nap áll rendelkezésére a fellebbezés benyújtására, így a határozat még nem végleges - közölte a törvényszék.

Forrás: Pécsma